Fiktívne služby MHD

17.9.2007
0
Páčil sa vám článok?
Pre Dopravný podnik hl.m. Bratislava a magistrát hl.m. Bratislava :
Už neraz v minulosti som si dovolil ponosovať sa ( bohužiaľ, stále je to o tom istom) na nevypravené spoje a žiadal som Vás v zmysle zákona o slobodnom prístupe k informáciám o zverejnení štatistík nevypravených a odstavených spojov. Keďže z dodržiavania a rešpektovania zákonov si v tejto krajine pravdepodobne už nikto ťažkú hlavu nerobí, poprosím Vás o zverejnenie informácie o spojoch, ktoré nebudú vypravované a ušetrili nás tak zbytočného stepovania a vyčkávania na Godota na Vašich zastávkach. Prípadne oznámte nám, že ste zrušili MHD celkom, aby sme nezostali aj naďalej nevedomí a naivne sa nedomnievali, že budete plniť to, čo ste sami navrhli a k čomu ste sa zaviazali. (Napr. k vypraveniu spojov v č.75 s odchodom z Kadnárovej ul. dňa 5.9.2007 o 5,44 hod., 12.9.2007 o 6.04 hod., 13.9.2007. o 6.14 hod.).
S pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou sa však miesto tejto informácie dozvieme inú, že ste nútení zvýšiť cestovné za Vami poskytované služby. Ja len skromne dodávam, že za fiktívne služby.
A nerozmýšľajte nad tým, že by ste kompenzovali Vaše výpadky úhradou akejsi alikvotnej čiastky nami predplateného cestového. Berte to tak, že nám plníte len naše detské sny o nemusení chodenia do školy, v súčasnosti do práce, či k lekárovi a tak podobne. Veď kto by už z nás rád chodil do roboty, či k lekárovi...
V hlbokom predklone a v úcte k tomu, kam ste to s tou našou MHD-čkou za tie roky spolu s magistrátom, so všetkými tými našimi otcami mesta a zástupcami ľudu dotiahli, ostávam s pozdravom
Defenestrovať
Váš oddaný služobníček, rukojemník a poddaný
Miroslav Daniš

PS: Keďže nevypravovanie spojov sa podľa všetkého stalo už zaužívaným, bežným a denným pravidlom, dovolil by som si skromne a ponížene navrhnúť, aby bola daná možnosť občanom mesta Bratislavy tipovať v stávkových kanceláriách spoje, ktoré v daný deň nebudú vypravené, resp. ktoré budú v priebehu dňa odstavené. Ak už nemôžeme využívať MHD podľa Vami zadaného grafikónu, mohli by sme mať aspoň možnosť takejto formy účasti kompenzácie finančných a časových strát z neposkytnutých služieb Vašou monopolnou organizáciou.
Páčil sa vám článok?