Rozšírenie Ulice svornosti je v nedohľadne

10.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Z frekventovanej a preťaženej Ulice svornosti, ktorá je príjazdovou komunikáciou do hlavného mesta z južného ťahu od Šamorína, by v budúcnosti mala vzniknúť štvorprúdová cesta.

Zámer je zapracovaný aj v novom návrhu územného plánu Bratislavy. Podľa informácií z magistrátu jej rozšírenie závisí od finančných možností mesta. Preto zatiaľ nie je možné hovoriť ani o termíne začatia prác.

Výpadovka v Podunajských Biskupiciach je preťažená už niekoľko rokov. Okrem kamiónovej a nákladnej dopravy sa na jej upchávaní podpisuje aj rozrastajúca sa výstavba v okolitých obciach. Nové domy si v Rovinke, Dunajskej Lužnej a v ďalších lokalitách postavilo a stavia množstvo Bratislavčanov. Tí potom ráno vyrážajú so svojimi autami do práce a večer späť domov.

V súvislosti s úmyslom rozšírenia Ulice svornosti sa ráta aj s prestavbou dvoch križovatiek. Mimoúrovňovými by sa mali stať križovatky Ulica svornosti - Slovnaftská a Ulica svornosti - Popradská. Zo Slovnaftskej ulice by sa mala takisto stať štvorprúdovka v úseku od Prístavného mosta po Ulicu svornosti.

Tieto riešenia by pomohli priepustnosti križovatiek a zvýšila by sa aj kapacita hlavných a vedľajších ulíc. Pomôcť by mohol aj plánovaný tzv. nultý okruh, ktorý by mohol odbremeniť mestskú časť od prechádzajúcich áut. Jeho výstavba je zatiaľ v projektovom štádiu.

Návrh na rozšírenie Ulice svornosti chce predložiť na májovom rokovaní mestského zastupiteľstva starostka Podunajských Biskupíc Alžbeta Ožvaldová.

(rob)
Páčil sa vám článok?