Dopravný podnik zháňa peniaze, ako sa len dá

14.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

V súvislosti s nedostatkom finančných prostriedkov na prevádzku mestskej hromadnej dopravy prišiel bratislavský dopravný podnik s novou iniciatívou. Podľa nej by sa od nového roku mali vo vozidlách MHD pravidelne uskutočňovať tzv. dni revízorov.

Podstatou najnovšej iniciatívy je v určené dni nachytať v električkách, autobusoch a trolejbusoch čo najviac čiernych pasažierov. A keďže účel svätí prostriedky, rozhodol sa dopravný podnik, že počas dní revízorov vyradí z prevádzky všetky elektronické označovače, ktoré boli do prostriedkov MHD namontované v súvislosti so zavedením nového systému cestovania v Bratislave.

To bude znamenať, že všetci, ktorí sa budú chcieť v čase kontrol voziť mestskou hromadnou dopravou, budú musieť mať so sebou buď časový predplatný kupón, alebo vlastný označovač na jednorazové lístky. V opačnom prípade im hrozí pokuta vo výške 1200 korún, ktorá môže byť na mieste revízorom zvýšená o ďalšiu tisícku v prípade, že cestujúci sa revízorovi sám dobrovoľne ako čierny pasažier neprihlási.

Dopravný podnik si od dní revízorov sľubuje zvýšenie príjmov až o 50 percent, čo podľa prepočtov k neustále sa zvyšujúcim nákladom na zabezpečenie prevádzky MHD znamená, že takéto kontrolné dni budú každý týždeň. Zástupcovia dopravného podniku z pochopiteľných príčin nechcú prezradiť, ktoré dni v týždni to budú, naznačili však, že určite sa to nebude týkať soboty a nedele.

(silvester 1999)

Páčil sa vám článok?