Prečo nejdú eskalátory v podchodoch?

13.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Iste ste sa aj vy neraz prešli podchodom pod Trnavským mýtom. V prvom momente ste sa potešili, akú máte výhodu proti tým autám, ktoré sú brzdené semaformi. Vy si pekne idete, ibaže maličkosť, musíte zdolať jedny schody dolu a opäť hore.

A tu je problém. Bežiace schody, ktoré by mali kompenzovať únavné šliapanie, sú jednoducho vypnuté. Dá sa povedať, že mňa sa ešte tento problém  netýka, pretože som mladý a mám zdravé nohy. No čo si pomyslí taký starší človek? Keď bol on mladý, tie schody fungovali a teraz, keď ich na starobu potrebuje, sú nefunkčné.

Keď som sa zamyslel trochu nad týmto problémom, hneď mi prišli na um dva obchodné domy. Sám seba sa pýtam: Prečo dva najväčšie obchodné domy v Bratislave môžu mať po celý čas prevádzky v plnom rozsahu fungujúce tieto doplnky čiže bežiace schody? A prečo podchody v Bratislave nie?

Je to azda zlé obchodné cítenie zohnať na takýto projekt dostatočné financie, aby bol takýto podchod využívaný v plnom rozsahu? Alebo ešte stále platíme naozaj malé dane do štátnej pokladnice na financovanie verejných priestranstiev?

Marcel Lincényi, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?