Osadili ďalšie žulové zábrany v centre mesta

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto v týchto dňoch osadila v centre Bratislavy ďalšie žulové zábrany, ktoré majú oddeliť cestné komunikácie od peších zón pre chodcov. Ide najmä o Hurbanovo a Župné námestie, kde donedávna parkujúce autá znemožňovali chodcom pohyb po chodníku a vystavovali ich nebezpečenstvu zo strany prechádzajúcich električiek.

Tento krok mestskej časti sa nestretol s pochopením tých vodičov, ktorí dlhodobo nerešpektovali dopravné predpisy v tejto lokalite a parkovali na chodníku v okolí Veľkého Baťu, kaviarne Regina a na Župnom námestí oproti budove starého parlamentu. Podobné zábrany v tvare biskupského klobúka by mali byť postupne osadené aj pozdĺž celého Námestia  SNP, kde mnohé stĺpiky z menej pevného materiálu neodolali narázom áut.

Podobným spôsobom už bol vyriešený problém nevhodného parkovania na Laurinskej ulici, časti Nedbalovej za Starou tržnicou a pod Manderlom. Odkedy tu sú tieto žulové zábrany, priechodnosť týchto lokalít sa značne zvýšila. Staromestská samospráva chce podobným spôsobom  riešiť problém statickej dopravy aj v iných častiach Starého Mesta.

Mestská časť Staré Mesto ukončila dláždenie komunikácií v centrálnej pamiatkovej zóne. V tomto roku to boli Nedbalova ulica v časti za Starou tržnicou a neskôr aj v úseku od križovatky s Klobučníckou po Františkánsku ulicu. Ako nám potvrdil vedúci úseku územného rozvoja Miestneho úradu Staré Mesto Ján Dinka, novú dlažbu by mala dostať aj Klobúčnicka ulica a zostávajúca časť Uršulínskej od Primaciálneho námestia po Františkánsku ulicu.

Klobučnícka ulica však patrí magistrátu, preto sa ponúka možnosť recipročného vydláždenia tejto ulice a zvyšku Uršulínskej ulice. Po dokončení výstavby podzemných garáží na Uršulínskej ulici by mal magistrát vydláždiť zyvšok tejto ulice, mestská časť Staré Mesto by naopak vydláždila Klobučnícku ulicu. 

(pol)

Páčil sa vám článok?