Rýchlejšie je v Bratislave cestovať vlakom

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Žijem v Bratislave už desať rokov a rok čo rok je pre mňa cestovanie bratislavskou MHD väčším a väčším utrpením. Vyhýbam sa mu, ako môžem, a preto niekedy cestujem aj vlakom. Je to oveľa pohodlnejšie a rýchlejšie. V Devínskej Novej Vsi som z Rače za 30 minút. Električkou a autobusom mi to trvá pol druha hodiny.

Z Rače smerom na hlavnú stanicu, Nové Mesto alebo Petržalku jazdí denne asi 20 osobných vlakov a nie inak je to na ostatných tratiach. Je tu však jeden problém. Pred každou cestou vlakom si musím vystáť rad na cestovné lístky. Prečo napríklad nemôžem cestovať na celosieťový lístok MHD? Je až také problematické zapojiť železnice do systému MHD v Bratislave?

Vlakové spoje sa takto desaťročia využívajú v Prahe, Viedni či Paríži. Určite by tým ŽSR neschudobneli, odpadlo by čakanie v rade pri pokladni a cestovanie hromadnou dopravou by sa urýchlilo. Bezbrehé vajatanie politikov, ktorí pred každými voľbami sľubujú akési metro, ma už postupne prestalo baviť a zaujímať. Ešte som nepočul, aby niekto realisticky predstúpil pred ľudí a povedal: Metro nebude najbližších desať rokov, lebo niet peňazí. Pokúsime sa však vylepšiť to, čo už existuje.

Pavol Kanoš, Rača
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?