Zastávku na „Račku“ vydláždia

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

V polovici októbra sa začali rekonštrukčné práce povrchov komunikácií na Račianskej ulici a Račianskom mýte v celkovej jazdnej dĺžke 275 metrov. Rekonštrukcia na Račianskom mýte pokračuje v smere na Karpatskú ulicu opravou narušených konštrukčných vrstiev na zastávke mestskej hromadnej dopravy.

Počas výkopových prác sa zistilo, že deformácie obrubníkov a porušenie betónovej dosky na zastávke spôsobili spodné vody z Karpát. Preto bude treba vymeniť podložie za štrkový podklad a spevňujúce rohože. Poškodené konštrukčné vrstvy nahradia betónovou vrstvou s výstužou tzv. kari sietí.

Táto technológia sa použila aj pri rekonštrukcii zastávok na Odborárskom námestí, Miletičovej, Trnavskej ulici pri Zimnom štadióne a Einsteinovej ulici pri Inchebe. Spolu s opravou zastávky MHD sa budú opravovať aj zdeformované a nerovné asfaltové chodníky a priľahlé plochy. Zastávka bude až po murované stánky vydláždená novou zámkovou dlažbou.

Rekonštrukcia zastávky MHD na Račianskom mýte by mala byť hotová do konca októbra. Po jej skončení budú práce pokračovať dláždením zvyšnej plochy s celkovou rozlohou 2200 metrov štvrocových.

(brn)

Páčil sa vám článok?