Zmeny v MHD proti cestujúcim?

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pridávam sa k pánu Mernickému z Petržalky, ktorý v čísle z 9. 9. poukazuje na zmeny, ktoré plánuje DPB a ktoré už boli bratislavskou mestskou radou schválené, presnejšie ceny cestovných lístkov v súvislosti s plánovanými zmenami.

Určiete nie sme iba my dvaja zvedaví, ako to bude vyzerať v praxi s používaním cestovných lístkov, ale najmä rozlišovaním pásiem a pri meškaní či vynechaní spojov, na ktoré mal občan záujem prestúpiť za predpokladu, že nedôjde k zápche v doprave. Asi by bolo najmúdrejšie na zastávkach zabezpečiť informovanie cestujúcich odolnými cestovnými poriadkami, na ktorých bude farebne alebo iným spôsobom pri uvedených názvoch zastávok vyznačené príslušné pásmo.

Takto by sa dokázali v špecialitke, akú nám pripravuje dopravný podnik od 1. januára 2000, orientovať aj cudzí návštevníci mesta. A nevyhnutné je, aby na každej zastávke boli aj informácie aspoň v 3 svetových jazykoch o tom, ako postupovať v prípade, že dôjde k výpadku spoja či meškaniu. Páni, keď sa nad vecou hlbšie zamyslím z pohľadu cestujúcej, tak mi vychádza, že ste vymysleli a odhlasovali geniálnu hlúposť, aby ste dezorientovali nepriateľa, akým je pre vás cestujúca verejnosť.

Tatjana Šidlová, Dúbravka
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?