Lepšie pravidelné spoje ako nový systém

5.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský Dopravný podnik pripravuje od januára zavedenie nového tarifného systému a s ním i nové typy cestovných lístkov s platnosťou 10 až 60 minút. Bratislavčanov sme sa pýtali, či a ako to ovplyvní ich cestovanie prostriedkami MHD.

Júlia P., skladníčka: Ja tomu nerozumiem, stále vymýšľajú niečo nové, keby radšej spravili poriadok v autobusoch a električkách. Niektoré vypadajú tak, že sa už čoskoro rozsypú. V poslednom čase sa hlavne električky kazia stále častejšie. A keď sa nekazia, tak sa zvyknú vykoľajiť.

Dušan. F., študent: Nezaujímam sa o to. Jazdím s električenkou a tej sa to asi netýka. Vzrušovať ma tie zmeny začnú, až keď sa zvýši jej cena. A to, dúfam, tak skoro nebude.

Karol T., podnikateľ: Priznám sa, že mestskú hromadnú dopravu som použil naposledy pred niekoľkými rokmi, takže nemám prehľad o cenách a typoch lístkov. Viem len, že v súčasnosti okrem obyčajných existujú aj rôzne zľavnené. Nech už v MHD zavedú akýkoľvek systém, predpokladám, že môj spôsob prepravy po Bratislave to neovplyvní. Aspoň dovtedy, kým budem mať vlastné auto.

Anna K., učiteľka: Ešte som o novom systéme nepočula, ale neprekvapuje ma to, pretože za posledné roky toho v dopravnom podniku vymysleli už strašne veľa. Podľa mňa by si mali kompetentní viac všímať ako pravidelne, či skôr nepravidelne premávajú spoje MHD a v akom sú stave. To by bola asi lepšia investícia, ako zavádzanie systémov, ktoré iba nútia ľudí platiť za dopravu stále viac.

(mer)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?