Výlety po Dunaji budú drahšie, ale pestrejšie

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavčania si už zvykli, že začiatok plavebnej sezóny na Dunaji je spojený s bezplatným premávaním propelera medzi oboma dunajskými brehmi.

Ako sme sa dozvedeli od Petra Malaschitza z divízie Lodnej osobnej dopravy spoločnosti Slovenská plavba a prístavy, tento rok začiatok sezóny bude pravdepodobne bez slávnostného otvorenia a tradičnej plavby propelerom zadarmo. V štádiu rokovaní je aj samotné premávanie propelera a cena plavby.

Nová plavebná sezóna, ktorá sa tento rok začína 1. mája, so sebou prináša aj viacero noviniek. Ako sme sa dozvedeli od Petra Malaschitza, okrem zvýšenia plavebných lístkov pre osobnú dopravu v priemere o 10-20 korún, to bude aj väčšia možnosť výberu plavieb. Po skúsenostiach z minulého roku bude mimoriadna linka na výstavu kvetín v Tullne premávať až v troch termínoch.

Rýchlolode do Gabčíkova budú na rozdiel od predchádzajúcich rokov premávať len po plavebné komory, vyhliadkové lode budú plávať aj cez ne. V hlavnej plavebnej sezóne (od 19.6. do 4.9.) sa rozšíri aj Bratislavský hodinový okruh o plavbu o 18. hodine. Upravili sa aj plavby vyhliadkovou loďou typu Moskva do Devína a späť.

Novinkou je, že počas hlavnej sezóny bude každú sobotu na trase Bratislava - Čunovo - Bratislava dvakrát denne premávať vyhliadková loď typu Moskva. Všetky lístky z liniek do Čunova, Devína a z Bratislavského hodinového okruhu budú zlosovateľné v súťaži o celodenný zájazd do Viedne pre 2 osoby. Zlosovanie bude v septembri. Vzhľadom na zlé skúsenosti z minulých rokov sa počas novej sezóny nebudú na lodiach konať nijaké diskotéky.

Roman Vavro

Páčil sa vám článok?