Problémovú zastávku MHD nepresunú

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Koncom mája sme informovali o žiadosti obyvateľov Mudroňovej ulice, aby kompetentné orgány o niečo vyššie presunuli zastávku MHD na Mudroňovej ulici oproti parlamentu v smere na Slavín.

Táto zastávka je totiž umiestnená pri rušnom parkovisku, ktoré je počas zasadania Národnej rady SR preplnené autami, čo sťažuje vystupovanie i nastupovanie do trolejbusov.

Touto žiadosťou sa zaoberalo oddelenie dopravy magistrátu hlavného mesta, ktoré však nevidí dostatočný dôvod na zmenu polohy tejto zastávky - a to z hľadiska realizácie dopravnej obsluhy územia, ako aj uspokojovania prepravných potrieb obyvateľstva mestskou hromadnou dopravou. Podľa pracovníkov magistrátu by posunutie zastávky narušilo optimálne vzdialenosti medzi zastávkami a zhoršilo dostupnosť tejto zastávky pre cestujúcich smerujúcich na Hrad do jeho okolia v dňoch, keď nezasadá parlament.

„Okrem toho na posun zastávky by bolo potrebné vytvoriť podmienky v podobe stavebných úprav nástupiska novej zastávky, ktoré neboli zahrnuté do zoznamu investičných akcií hradených z rozpočtu mesta v roku 1999. Pri súčasných možnostiach financovania investičných akcií z rozpočtu mesta sú z roka na rok odsúvané omnoho potrebnejšie dopravné stavby celomestského charakteru,“ uvádza sa v stanovisku oddelenia dopravy bratislavského magistrátu.

S trvalým posunutím zastávky je podľa kompetentných možné uvažovať len prípade neprimeraného a nezvládnuteľného počtu protestných akcií s tým, že budú vopred zabezpečené štandardné podmienky na nastupovanie a vystupovanie cestujúcich v novej polohe.

(stn)

Páčil sa vám článok?