V organizácii bratislavskej MHD došlo od 1. júla k viacerým zásadným zmenám

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Z dôvodu znížených nárokov na prepravu počas letných školských prázdnin, zavedenia novej organizácie dopravy a dopravného značenia na Račianskom mýte a v dôsledku opravy komunikácie na Miletičovej ulici, rozhodol Dopravný podnik Bratislava, a.s., o viacerých zmenách v organizácii mestskej hromadnej dopravy.

NEPREMÁVAJÚ linky číslo 7, 31, 34, 64, 67, 120, 123, 127, 185, 208, 214 a všetky školské spoje. Počas uzávierky Miletičovej ulice nepremáva ani linka číslo 210. Ostatné linky premávajú s predĺženými intervalmi medzi spojmi.

NOVÉ OZNAČENIE zodpovedajúce systému oblastného označovania autobusových liniek majú linky číslo 21, 61 a 121. Doterajšia linka číslo 21 premáva s označením číslo 97 po nezmenenej trase z Vyšehradskej v Petržalke cez Prístavný most, Vlčie hrdlo na Astronomickú v Ružinove a späť. Linka číslo 61 sa zmenila na linku číslo 20 a premáva ako doteraz zo zastávky Opletalova v Devínskej Novej Vsi k OD Saratov v Dúbrave a späť. Trasa linky číslo 121 sa taktiež nezmenila, naďalej premáva po trase Volkswagen Bratislava - AS Mlynské nivy a späť s novým číslom 21 a so skrátenými intervalmi medzi spojmi v prepravnej špičke.

ZRUŠENÉ sú linky číslo 63 a 122, pričom ich premávka po ukončení letného obmedzenia nebude obnovená.

ZMENA TRASY sa dotýka liniek číslo 92, 110, 113 a 198. Linka číslo 92 premáva po zmenenej trase z Dolnozemskej v Petržalke cez Betliarsku, Jantárovu cestu (okolo polikliniky Strečnianska), Kutlíkovu, Romanovu, Osuského, Námestie hraničiarov, Rusovskú cestu, Panónsku cestu, Einsteinovu, Most Lafranconi, Mlynskú dolinu, Patrónku, Lamačskú cestu, Hodonínsku cestu do Devínskej Novej Vsi, Opletalovu a Jána Jonáša k VW Bratislava a späť. V Petržalke sa zrušil expresný charakter tejto linky, na novej trase vozidlá zastavujú na všetkých zastávkach. Zrušené boli doterajšie zastávky: nástupištia a výstupištia na Vyšehradskej a pri Lignoprojekte, obojsmerne zastávka Budatínska na Lietavskej ulici, zastávka Lúky II na Budatínskej, zastávka Holíčska na Šintavskej a zastávka Cesta na Červený most.

Linka číslo 110 v obidvoch smeroch premávky zastavuje na zastávke Hroboňova na Brnianskej ulici.

Linka číslo 113 trvalo premáva od Starého mosta na Landererovu cez Dostojevského rad, kde zastavuje na zastávke Malá scéna. Zastávky Malá scéna na Pribinovej a Dopravný podnik na Olejkárskej ulici boli v oboch smeroch zrušené. V smere do Petržalky na Landererovej zastavuje na zastávke Landererova. Z dôvodu uzávierky Miletičovej ulice sa dočasne zmenila trasa tejto linky - v smere do Jurajovho dvora z Košickej ulice premáva cez Svätoplukovu na Záhradnícku, kde sa za križovatkou s Miletičovou napája na svoju trasu. Zastavuje na zastávkach Svätoplukova a Páričkova na Svätoplukovej a na zastávke Záhradnícka na Záhradníckej ul. (spolu s trolejbusmi). Zastávka Košická na Košickej ulici v smere do Jurajovho dvora a obojsmerne zastávka Dulovo námestie na Košickej ul. a zastávka Záhradnícka na Miletičovej boli zrušené. V smere z Jurajovho dvora do Petržalky premáva po tej istej odklonovej trase. Linka číslo 198 prepravuje cestujúcich v obidvoch smeroch svojej trasy a zastavuje aj na zastávke Technopol na Kutlíkovej ulici.

UZÁVIERKA MILETIČOVEJ ULICE spôsobila zmeny v organizácii liniek MHD číslo 23, 50, 86, 209, 210, 218 a 509. Linka číslo 23 v  smere od Trnavského mýta do Petržalky pokračuje z Miletičovej ulice cez Záhradnícku a Svätoplukovu na Košickú, kde sa od zastávky Košická napája na svoju trasu. V opačnom smere premáva po tej istej trase. Za križovatkou Miletičova - Záhradnícka v smere do Petržalky zastavuje na náhradnej zastávke Záhradnícka, na Svätoplukovej ulici obojsmerne na zastávke Páričkova a Svätoplukova v smere na Hlavnú stanicu. Zastávky Záhradnícka na Miletičovej ulici v smere do Petržalky, obojsmerne zastávky Dulovo námestie a Košická na Košickej ulici v smere na Hlavnú stanicu boli dočasne zrušené.

Linka číslo 50 v smere na Šafárikovo námestie zo Záhradníckej ul. pokračuje cez Svätoplukovu na Mlynské nivy, kde sa napája na svoju trasu. V opačnom smere premáva po tej istej trase. V križovatke Záhradnícka - Miletičova obojsmerne zastavuje na zastávke Záhradnícka (spolu s trolejbusmi) a  na Svätoplukovej ulici na zastávke Páričkova v smere na Šafárikovo námestie. Obojsmerne boli dočasne zrušené zastávky Záhradnícka na Miletičovej a Dulovo námestie na Košickej ulici.

Linka číslo 86 v smere do Petržalky pokračuje z  Drieňovej ulice ďalej po Bajkalskej (kde zastavuje na zastávke Mliekarenská) na Prístavný most. V opačnom smere ide tou istou trasou. Zastávky Prievozská, Miletičova, Trenčianska, Záhradnícka a Mraziarenská boli obojsmerne zrušené.

Linka číslo 209 premáva po svojej trase len po Jelačičovu ulicu, kde má konečnú. Obojsmerne boli zrušené zastávky Záhradnícka na Miletičovej a zastávka Trenčianska v križovatke Miletičova - Trenčianska a konečná zastávka Ružová dolina. Linka číslo 210 počas uzávierky Miletičovej nepremáva. Linka číslo 218 premáva cez Legionársku, Karadžičovu, Mlynské nivy na Prievozskú ulicu. Zastavuje na všetkých zastávkach na tejto trase. Zastávky Záhradnícka a Trenčianska na Miletičovej ulici obojsmerne a zastávka Miletičova na Miletičovej ulici v smere na Hlavnú stanicu boli zrušené. Linka číslo 509 premáva cez Svätoplukovu a Záhradnícku ulicu. Na odklonovej trase zastavuje na všetkých zastávkach.

NA RAČIANSKOM MÝTE došlo z dôvodu zmeny organizácie dopravy k zmenám na linkách MHD číslo 39, 512 a 117. Linka číslo 39 v smere z Ostredkov k Cintorínu Slávičie údolie a linka číslo 512 v smere z Dolných honov na Hlavnú stanicu pokračujú z Trnavskej cesty cez Krížnu a Legionársku ulicu na Mýtnu, kde sa napájajú na svoju trasu. Na Krížnej ulici pri tržnici bola v smere na Račianske mýto pre tieto linky zriadená nová zastávka Trnavské mýto a doterajšia zastávka Trnavské mýto na Šancovej ulici v tomto smere bola zrušená. V opačnom smere trasa a zastávky týchto liniek zostali nezmenené. Linka číslo 117 bola presmerovaná cez Prístavný most. Občasné zastávky Račianske mýto na Mýtnej a Račianskej ulici boli zrušené. Ostatné zastávky zostali nezmenené. Na Panónskej ceste táto linka zastavuje na novej občasnej zastávke Ševčenkova - v smere na Antolskú ulicu len ráno, v smere do Rače len popoludní.

(dpb)

Páčil sa vám článok?