Zle zaparkované autá prekážajú električkám

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Bývam v Karlovej Vsi a v posledných týždňoch sa mi už dvakrát stalo, že sa električka smerujúca z mesta do tejto časti pred tunelom zrazu zastavila. Príčinou bolo nedbalo zaparkované osobné auto pri pravej strane trate siahajúce až do priestoru pre električky.

Výsledkom boli nervózni cestujúci, ponáhľajúci sa domov, a vodič, váhajúci a zvažujúci dve možnosti. Požiadať cestujúcich o pomoc a odtlačiť tú nepríjemnú prekážku, alebo volať na dispečing a požiadať o odťahovú službu?

V prvom prípade odpoveď dispečingu znela - nemáme koho poslať, v druhom sa vodič najprv (po nepríjemnej skúsenosti s majiteľom podobného auta na rovnakom mieste) zdráhal požiadať cestujúcich o pomoc a radšej čakal na odťahovku. No s tým nesúhlasili cestujúci a sami od seba auto posunuli. Nečudujem sa ani váhajúcemu vodičovi, ani nervóznym cestujúcim. Zaujímavý je len postoj pánov mesta, ktorí si s týmto problémom nevedia poradiť. Vraj požiadavky na jeho riešenie boli zo strany Dopravného podniku zaslané (niekoľkokrát).

Ako k tomu prídu desiatky cestujúcich v električke, ďalší čakajúci na druhej strane tunela? Zoberme si fakt, že je to len kvôli jednému nezodpovednému človeku! (Ktorý pravdepodobne, vzhľadom na značky vozidiel, už dávno nevie, čo vozenie v MHD znamená.) Je naozaj také zložité a nákladné postaviť na kritické miesto bariéry vyznačujúce, pokiaľ sa to ešte môže?

Ivana Jablonská, Karlova Ves
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?