Reči sa hovoria a autá parkujú na korze ďalej

25.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Napriek tomu, že sa neustále stretávame s deklarovaním ochoty kompetentných riešiť situáciu s nedisciplinovanými vodičmi v bratislavskej pešej zóne, definitívne nastoliť poriadok na korze sa stále akosi nedarí. Preto sme sa okoloidúcich pýtali, ako by postupovali pri zabezpečení poriadku v historickom jadre mesta.

Ignác P., analytik: Myslím si, že prístup mesta k vodičom na korze je príliš benevolentný. Skutočne sa slová otcov mesta o potrebe dôraznejšieho prístupu k dopravnej situácii v pešej zóne nezhodujú s ich skutkami. Pešia zóna má byť, ako všade vo svete, výhradne pre peších, a nie pre agresívnych šoférov, ktorí ohrozujú slušných ľudí.

Iveta P., študentka: Nepáči sa mi, ako vyzerá historické centrum Bratislavy. Nemali by tam jazdiť nijaké autá, tobôž nie parkovať. Prekážajú všetkým chodcom a nie je to ani dôstojná vizitka pred návštevníkmi Bratislavy.

Róbert V., ekonóm: Reči o tom, ako sa mesto bude snažiť prísnejšie kontrolovať vjazd áut do pešej zóny, ako chce postihovať všetkých, ktorí tam nemajú čo robiť, sú síce pekné, realita je však iná. Aj v tomto prípade platí, že reči sa hovoria a autá nafúkanccov a mafiánov si uprostred korza pokojne parkujú ďalej.

Milan V., učiteľ: Keby som bol primátor alebo starosta, uzavrel by som pešiu zónu a celý deň by som tam nevpustil ani jedno auto. Kto chce ísť na korzo, nech odparkuje v okolí a pekne sa prejde po vlastných. Tak, ako je to vo všetkých slušných európskych mestách.

Ingrid B., sekretárka: Pokiaľ tie autá nikoho neohrozujú, tak mi to neprekáža. No ak tam tie autá sú a nemali by byť, tak je to niečia chyba.

Mária S., zdravotná sestra: Na autách sa budú tak dlho preháňať, až niekoho škaredo zrazia a potom si môžu všetci, čo to tolerovali, spytovať svedomie. Však tam niektorí jazdia ako blázni. Treba to zakázať a nebaviť sa s tými frajermi na drahých autách. A keď chce niekto mať v centre obchod, tak sa musí zmieriť s tým, že pešia zóna nie je autostráda, ani parkovisko.

Ondrej R., podnikateľ: Myslím si, že každé mesto by si svoje historické centrum malo chrániť. Potom je zbytočne investovať do jeho obnovy, ak z neho kompetentní pracovníci mesta dovolia urobiť parkovisko. Stačí sa prejsť po dlažbe, ktorá je už miestami značne zničená.

(lav)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?