Prístavná ulica bude uzavretá až do 25. 9.

25.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Od 14. júna je uzavretá Prístavná ulica v úseku od Košickej po Plynárenskú ulicu. Doprava je preto odklonená na Košickú a Prievozskú ulicu. Podľa dostupných informácií uzávierka potrvá do 25. septembra.

Dôvodom uzávierky je rekonštrukcia plynovodu, presnejšie výmena troch rúr na prepravu zemného plynu. Ide o rúry s priemerom 30, resp. 70 centimetrov, pričom pri tej hrubšej ide o prvý prípad kladenia takéhoto potrubia v Bratislave. Výmena plynovodov súvisí s rekonštrukciou regulačnej stanice plynu v areáli Slovenského plynárenského priemyslu, š.p., z ktorej je plynom zásobovaná väčšia časť mesta.

Celá rekonštrukcia je o to zaujímavejšia, že sa uskutočňuje bez toho, aby bola obmedzená dodávka plynu do bratislavských domácností. Rekonštrukciu a výmenu potrubia financuje SPP, š.p. Bratislava.

Autobusová linka MHD číslo 30, ktorá premávala po Prístavnej ulici, je z tohto dôvodu odklonená na obchádzkovú trasu cez Prievozskú a Bajkalskú ulicu. Dočasne boli zrušené zastávky MHD v smere do Podunajských Biskupíc - Košická na Košickej ulici, obojsmerne Prístavná na križovatke Košická - Prístavná, obojsmerne Plynárenská a Prístav na Prístavnej ulici. Linka MHD číslo 30 bude zastavovať na náhradných zastávkach v smere do Podunajských Biskupíc - na  zastávke Košická na Prievozskej, obojsmerne na zastávke Miletičova na Prievozskej a obojsmerne na zastávke Prístavný most na Bajkalskej ulici.

(brn)

Páčil sa vám článok?