Ďalšie obmedzenia v centre mesta

25.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V týchto dňoch mestská časť Staré Mesto umiestnila na Hurbanovom námestí pri kaviarni Regina jedenásť žulových zábran v tvare biskupského klobúka, ktoré tak majú definitívne zabrániť parkovaniu vozidiel na chodníku v tejto časti námestia.

Ako potvrdil vedúci úseku dopravy Miestneho úradu Staré Mesto Ján Dinka, podobné žulové zábrany by mali byť postupne osadené v celej centrálnej časti Starého Mesta. Rovnaké žulové kvádre už boli umiestnené na Laurinskej ulici, v najbližších dňoch by mali pribudnúť aj na časti novovydláždenej Nedbalovej ulici za Starou tržnicou. Aj tu by mali chrániť chodcov pred autami, ktoré budú mať obmedzený prístup na Nedbalovu a Laurinskú ulicu. Po dohode s magistrátom by žulové zábrany mali nahradiť aj zničené stĺpiky na Námestí SNP v úseku od Veľkého Baťu po Manderlu.

Nový dopravný režim bude platiť aj v pešej zóne. Tá bude rozdelená na dve časti, pričom prejazd autami z jednej do druhej nebude možný. Vjazd do prvej časti zostane z Hviezdoslavovho námestia, vjazd do druhej časti bude z Františkánskej ulice. Doterajšie prepojenie oboch častí cez Bielu ulicu bude zrušené. Mestská časť tu umiestnila dva nízke stĺpiky, ktoré bránia prejazdu áut, umožňujú však pohyb výletného koča s konským záprahom. Podobný stĺpik je umiestnený aj na vyústení Panskej ulice na Rybársku bránu.

Na Františkánskej ulici pri budove  hlavnej pošty bola umiestnená kontrolná búdka mestskej polície, podobná tej, ktorá je na Hviezdoslavovom námestí pri hoteli Danube. „Chceme týmito opatreniami zabrániť tranzitu motorových vozidiel cez pešiu zónu. To znamená, že vodiči, ktorí majú povolený vjazd do pešej zóny budú musieť vyjsť tadiaľ, kadiaľ aj prišli. Tým chceme maximálne obmedziť pohyb vozidiel v pešej zóne,“ uviedol J. Dinka.

(ado)

Páčil sa vám článok?