Policajti by mali urobiť poriadok v pešej zóne

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Primátor Jozef Moravčík a minister vnútra Ladislav Pittner podpísali dohodu o spolupráci medzi mestom a políciou, ktorá by mala v Bratislave zabezpečiť nastolenie väčšieho poriadku. V bratislavských uliciach sme zisťovali, ako by si takúto spoluprácu predstavovali obyvatelia a návštevníci Bratislavy.

Andrej M., zámočník: Predstavujem si to tak, že sa zníži kriminalita, najmä čo sa týka kradnutia áut. Dnes už aby človek ani nespal a strážil si zaparkované auto.

Zuzana G., na materskej dovolenke: Predovšetkým by mali policajti viac chodiť po uliciach, nielen keď už sa niečo udeje, ale aj preventívne. Veď koľkokrát by sa takýmto spôsobom dalo vyhnúť väčším či menším nešťastiam. Privítala by som ich prítomnosť v blízkosti detských a športových ihrísk, kde sa v poslednom čase začínajú pohybovať rôzne živly a možno aj díleri drog. Nie je nič príjemné, keď musíte malému dieťaťu vysvetľovať, prečo ten ujo leží na lavičke vedľa prevrhnutej fľaše od alkoholu.

Petra K., študentka: Policajti by mali podľa mňa urobiť poriadok v pešej zóne a to nielen s autami, ktoré tam jazdia a parkujú, ale aj so žobrákmi a rôznymi indivíduami, ktoré obťažujú okoloidúcich. A tiež by mali zakročiť aj proti „frajerom” na silných autách a motorkách, ktorí sa nevedia vmestiť do kože a bezohľadnou  jazdou často ohrozujú nielen seba, ale aj ostatných motoristov a chodcov.

Ján Č., programátor: Mne najviac prekážajú tí „nezamestnaní” postávajúci pred Tescom a hotelom Kyjev. Všetci vedia a vidia, že tam kšeftujú s valutami a nikto nezakročí. Policajti sa tam neukážu, ako je rok dlhý . Pritom by možno stačilo, aby sa tam neustále prechádzala jedna hliadka. Azda by to tých vekslákov odradilo. No na druhej strane by sa možno premiestnili niekde viac do centra.

(mil)
ČO HOVORÍ ULICA

Páčil sa vám článok?