Námestie už zostane pre autá neprejazdné

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Časť Hviezdoslavovho námestia v priestore pred hotelom Carlton je pre motoristov už uzatvorená. Dôvodom vylúčenia premávky je výstavba podzemných garáží pred Carltonom, ktorá si okrem iného vyžiadala aj vyrúbanie jedenástich stromov.

Za plechovým plotom, ktorý lemuje dotknutú časť námestia už niekoľko dní vládne stavebný ruch. Ako sme sa dozvedeli od arch. Vladimíra Vršanského, na mieste, kde bude stáť podzemné parkovisko je už dlažba rozobratá. V najbližších dňoch by sa malo začať s odstránením asi štvormetrovej vrstvy zeminy. Z tejto úrovne sa potom začnú hĺbiť podzemné steny a po ich vybudovaní sa začne s vyvážaním zeminy. Podzemné garáže budú mať štyri podlažia  s kapacitou 410 parkovacích miest. Ich výstavba by mala byť ukončená asi o rok.

Na samotnom Carltone sa dokončujú injektáže, dokončené sú aj búracie práce a čoskoro sa začne s výstavbou nových objektov, ktoré budú súčasťou hotelového komplexu. Hrubá stavba novej prístavby by mala byť postavená podobne ako garáže do jedného roka. V pôvodnej budove Carltonu sú urobené zavetrovacie systémy, ktoré zabezpečujú stabilitu objektu počas rekonštrukčných prác. Napriek sklzu rekonštrukčných prác zostáva termín otvorenia zrekonštruovaného hotela, koniec roka 2000, nezmenený.

Pre všetkých motoristov, ktorí cez Hviezdoslavovo námestie pravidelne prechádzali bude zaujímavá informácia, že kvôli výstavbe podzemných garáží je táto časť námestia neprejazdná. Premávka je nasmerovaná okolo budovy amerického veľvyslanectva cez Paulínyho ulicu popri hoteli Danube na Rázusovo nábrežie. Tento stav však nebude len dočasným, ale rovnaký dopravný režim zostane aj po skončení výstavby garáží.

Hviezdoslavovo námestie teda zostane aj po dokončení rekonštrukcie hotela Carlton pre autá neprejazdné. Definitívne riešenie by sa mohlo od terajšieho líšiť jedine tým, že jednosmerná premávka bude opačná. To znamená, že do tejto časti námestia sa bude vchádzať cez Paulínyho ulicu okolo americkej ambasády a vychádzať sa bude pri nemeckom veľvyslanectve na križovatke pri hoteli Danube.

(mer)

Páčil sa vám článok?