Na Laurinskej osadili nové dekoračné stĺpiky

16.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými dňami mestská časť Staré Mesto inštalovala na Laurinskej ulici v blízkosti DPOH dekoračné stĺpiky v tvare biskupského klobúka zo sivomodrej žuly. Odteraz vjazd do pešej zóny z Kamenného námestia obsluhuje a reguluje hydraulický stĺpik.

Niektorí vodiči sa už snažili stĺpiky odstrániť hrubou silou, jeden však váži 200 kilogramov a svojou spodnou hranou je pripevnený o dlažbu, preto neuspeli. Ak to bude potrebné, mestská časť osadí ďalšie betónové homole všade tam, kde už došlo k pokusom o fyzickú likvidáciu iných typov zábran vjazdu.

Ako nám povedal starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský jediným postupom proti bezohľadným vodičom musí byť preventívne a najmä represívne pôsobenie mestskej polície. Tá  je, žiaľ, v takom stave, že nie je schopná  zabezpečiť nepretržitú ostrahu strážnej búdky na Hviezdoslavovom námestí pred hotelom Danube. Staré Mesto dáva mestskej polícii necelých 100 dní na zlepšenie, ak sa tak nestane, začne od leta riešiť situáciu iným spôsobom. To isté sa týka aj práce mestskej odťahovej služby.

Nielen starosta, ale i viacerí Bratislavčania majú pocit, že sa zameriava na menej významné komunikácie, ako je Cukrová, Rajská, Cintorínska, zatiaľ čo na pešej zóne ich nevidieť, ako je deň dlhý. A. Ďurkovský vidí jediné riešenie, ako nedisciplinovaných ľudí naučiť rešpektovať platné normy správania sa v pešej zóne, ktoré sú tí istí ľudia schopní bez problémov uznávať všade inde v zahraničí, v jednoznačnom zlepšení práce mestskej polície odťahovej služby.

(brn)

Páčil sa vám článok?