Experti posúdia zmenu dopravy na Námestí SNP

16.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

V týchto dňoch má mestská časť Staré Mesto získať odborné stanoviská troch expertov z Prahy, Budapešti a Viedne k zámeru dopravno-prevádzkového riešenia projektu Revitalizácie Námestia SNP.

Ide o odborníkov, ktorí sa v susedných metropolách v rámci komunálnej alebo súkromnej sféry venujú problematike statickej dopravy a na nedávnej návšteve Bratislavy sa oboznámili so zámerom Starého Mesta oživiť a zmodernizovať Námestia SNP.

Mestská časť ich požiadala o stanovisko k plánovanému nárastu intenzity dopravy, zhodnotenie dopravného riešenia a napojenia parkovacích garáží na existujúci dopravný systém. Staré Mesto tiež prejavilo záujem o ich skúsenosti s prevádzkovaním rôznych typov podzemných parkovacích garáží, keďže pod Námestím SNP sa počíta s garážami s automatickým systémom zakladania vozidiel.

Ďalšie otázky sa týkali vyhodnotenia podmienok a foriem zásobovania, posúdenie kapacity vstupných a výstupných bodov z námestia, porovnania stavebných a prevádzkových nákladov rôznych typov podzemných garáží, ako aj optimálneho podielu medzi dlhodobým a krátkodobým parkovaním z hľadiska ekonomiky prevádzky garáže.

Podrobnejšia analýza ich stanovísk bude známa v priebehu dvoch týždňov, už teraz je však zrejmé, že revitalizácia námestia si vyžiada radikálne zmeny komunálnej dopravnej politiky.

(mv)

Páčil sa vám článok?