Diery na cestách budú do leta opravené

16.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Jedným z najvážnejších problémov v Bratislave zostáva doprava. Mesto v blízkom čase pripravuje realizáciu projektov, ktoré by mali pomôcť zlepšiť dopravnú situáciu v meste. Jedným z riešení je aj výstavba Košického mosta cez Dunaj. O ňom, ale i o ďalších aktivitách magistrátu v oblasti dopravy sme sa pozhovárali s námestníkom primátora Jaroslavom JELŠÍKOM.

- Na výstavbu Košického mosta je spracovaná štúdia, ktorú treba dopracovať do podoby stavebnej dokumentácie, na základe ktorej bude možné vstúpiť do rokovania s orgánmi a organizáciami, ktoré sú v dotyku s budúcou stavbou. Predstava magistrátu je taká, aby sa most stal súčasťou diaľničného programu v Bratislave a aby bol financovaný zo štátnych prostriedkov. Bratislava totiž v dohľadnom čase nebude mať k dispozícii 2,5 miliardy potrebných na jeho výstavbu. Po dopracovaní štúdie budeme rokovať s ministerstvom dopravy a financií, aby investorstvo tejto stavby prevzal rezort dopravy a prostredníctvom Slovenskej správy ciest bola zabezpečená investorská príprava. Od toho sa budú odvíjať termíny prípravy a realizácie výstavby mosta.

Magistrát má v pláne pokračovať v rekonštrukcii niektorých bratislavských križovatiek. Neuvažujete o prebudovaní niektorých z nich na kruhové objazdy?

- V Bratislave sú problémy s priestorovým riešením takýchto križovatiek. Kruhové objazdy sú finančne náročnejšie na realizáciu ako osadenie svetelnej signalizácie, takže o ich budovaní v súčasnosti neuvažujeme.

Po zime sa na bratislavských cestách objavili desiatky výtlkov. Dokedy sa mestu podarí rozbité cesty opraviť?

- Práve mapujeme všetky výtlky a hneď ako budú naštartované obaľovačky asfaltových zmesí našich dodávateľov, začneme s opravami. Tie najakútnejšie sme robili priebežne už počas zimného obdobia. V súčasnosti sa zo strojov zimnej údržby odmontúvajú radlice, aby  mohla byť táto technika použitá na opravu ciest a komunikácií. Ubezpečujem všetkých motoristov, že do leta opravíme všetky výtlky a diery, ktoré po zime vznikli.

Milan Šeršík
NÁŠ ROZHOVOR

Páčil sa vám článok?