Najviac peňazí ide na opravy komunikácií

15.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po dokončení bývalej komplexnej bytovej výstavby sa v Bratislave v minulých rokoch najväčšie finančné prostriedky vynakladali prevažne na rekonštrukcie komunikácií a na nové cestné svetelné signalizácie na križovatkách.

Realizáciu všetkých inžinierskych činností súvisiacich s prípravou a realizáciou stavieb zabezpečuje pre hlavné mesto Generálny investor Bratislavy (GIB). Ten do konca roku 1998 pripravil na uvedenie do užívania zrekonštruovanú križovatku Záhradníckej a Jégeho ulice, Popradskú a Vrakunskú ulicu, Kopčiansku ulicu pred novou železničnou stanicou v Petržalke a prvú etapu Kremeľskej ulice v Devíne či Tatranskú ulicu v Záhorskej Bystrici.

Od minulého roku slúži na zlepšenie dopravy aj nová cestná svetelná signalizácia na križovatkách ulíc Bajkalskej a Trenčianskej, Rožňavskej a Rádiovej, Uzbeckej a Kazanskej, Schneidera Trnavského a Alexyho, Dolnozemskej a Gettingovej, Jantárovej a Bosákovej, Šustekovej a Furdekovej ulice. V tomto roku bude dokončená rekonštrukcia Kopčianskej, Kremeľskej, Hargašovej v Záhorskej Bystrici a križovatka Mlynskej ulice s Opletalovou v Devínskej Novej Vsi.

GIB pripravuje projektovú dokumentáciu na diaľničné privádzače do Petržalky a do Vajnor a ďalšie cestné svetelné signalizácie v Karlovej Vsi, Rači, Podunajských Biskupiciach, Petržalke a na Kramároch. Tie by mali byť dokončené v priebehu tohto roku.

(fs)

Páčil sa vám článok?