V meste budú nové svetelné križovatky

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Generálny investor Bratislavy (GIB) má na tento rok na cestné stavby schválený rozpočet 178 miliónov korún a je predpoklad, že tieto prostriedky vyčerpá. Za prvé tri štvrťroky tohto roka sa prestavalo 133 miliónov korún.

Uviedol to riaditeľ GIB Kamil Beladič. Za jednu z najvýznamnejších stavieb označil už skončenú rekonštrukciu Mudroňovej ulice, pri ktorej sa za tri roky preinvestovalo takmer 92 miliónov korún a rekonštruovali sa aj inžinierske siete. Objavili sa informácie, že rekonštrukcia bola vykonaná nekvalitne a pri dažďoch na vozovke ostáva stáť voda.

„Na Mudroňovej ulici boli skutočne meraním diagnostickým oddelením Slovenskej správy ciest preukázané asi na ôsmich miestach nerovnosti povrchu vozovky, tie však nebránia užívaniu komunikácií,“ konštatoval K. Beladič. „Tieto nedostatky zhotoviteľ odstráni pri vhodnom počasí najneskôr do 30. apríla 2004.“

Ukončená bola aj preložka Rybničnej cesty vo Vajnoroch vrátane kruhového objazdu. Pokračuje prestavba Galvaniho ulice v úseku Rožňavská - Ivánska, kde sa v tomto roku má prestavať 55 miliónov korún. Dôležitou stavbou je aj rekonštrukcia Tomášikovej ulice v úseku Gagarinova - Obilná, kde sa v jednom smere buduje tretí jazdný pruh, pričom v budúcom roku sa vybuduje tretí jazdný pruh aj v druhom smere a svetelná križovatka na Seberínyho a Obilnej ulici.

Keď už hovoríme o cestných svetelných križovatkách, pripravuje sa ich dovedna trinásť, pričom časť z nich sa má vybudovať v budúcom roku. „Predpokladá sa, že v prvom štvrťroku budúceho roku sa začne s budovaním cestných svetelných križovatiek Slovnaftárska - Komárňanská, Saratovská - Drobného, Palisády - Kozia a Pražská - Sokolská,“ uviedol K. Beladič.

Pripravuje sa tiež prestavba Karloveskej magistrály, ktorej cieľom je zabezpečiť preferenciu mestskej hromadnej dopravy a ktorá bude pozostávať z dovedna 19 bodových stavieb (z nich tri sa realizujú ešte v tomto roku). Z ďalších cestných stavieb K. Beladič spomenul prestavbu križovatky s pravým odbočením Račianska - Pionierska, kde sa po určitých prieťahoch administratívneho charakteru našlo riešenie a v budúcom roku sa prestavba môže uskutočniť.

Pripravuje sa napríklad prestavba Starej dúbravskej cesty v úseku Umelecká škola - SAV a prepojenie Harmincovej ulice na Rázsochy ponad diaľnicu (most zabezpečuje Slovenská správa ciest). „Ešte v tomto roku bude tiež uzavreté výberové konanie pre zhotoviteľa rekonštrukcie Kremeľskej ulice, presnejšie, jej druhej a tretej etapy,“ uviedol K. Beladič. „S rekonštrukciou sa začne v budúcom roku.“

(lau)

Páčil sa vám článok?