V Bratislave bude nový informačný parkovací systém

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Mesto pripravuje zavedenie informačného parkovacieho systému, ktorý má poskytovať vodičom informácie o umiestnení parkovacích objektov a voľných miestach v nich, podobne ako je to v iných európskych mestách.

O informačnom parkovacom systéme v uplynulých dňoch rokovala pod vedením námestníka primátora Bratislavy Karola Koladu pracovná skupina na riešenie problematiky parkovania na území Bratislavy.

Zavedením tohto systému by sa malo dosiahnuť zníženie počtu tzv. „hľadacích jázd“ a obmedziť tak zaťaženie dynamickej dopravy, čím by sa zároveň zlepšilo životné prostredie a zvýšila sa priepustnosť komunikácií. Zároveň by sa odstránilo nejednotné označovanie, pretože dnes sa používa päť rozličných typov informačných tabúľ.

Navrhované riešenie, ktoré pripravila Bratislavská parkovacia služba, rozdeľuje centrálnu mestskú oblasť na tri zóny, pričom ich hranice tvoria komunikácie, dôležité na prístup do centra a k parkoviskám. Do systému bolo zahrnutých 18 parkovacích objektov, ktorých kapacita je väčšia ako 50 parkovacích miest. Zmenu premenlivej informácie zabezpečí centrála, ktorá bude zberným miestom informácií o voľných parkovacích kapacitách.

(lau)

Páčil sa vám článok?