Nový povrch bude na ďalších zastávkach

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Magistrát aj v tomto období pokračuje v opravách zastávok mestskej hromadnej dopravy s použitím metódy cretterprint. Táto metóda, ktorá spočíva v kladení betónu a jeho úprave pripomínajúcej farebnú dlažbu, sa osvedčila.

Úprava tých častí zastávok, kde zastavujú vozidlá mestskej hromadnej dopravy a značne zaťažujú povrch, je pri použití tejto metódy veľmi výhodná, pretože povrch je veľmi odolný a dlhý čas si nevyžaduje žiadne opravy. Dôkazom je zastávka na Ružinovskej ulici pri poliklinike, kde bola metóda cretterprint použitá prvý raz - hoci to bolo ešte v roku 1990, povrch odvtedy nejaví známky opotrebovania.

Ako nás informoval vedúci referátu správy o údržby pozemných komunikácií Marián Ďurči, v uplynulých dňoch už bola opravená zastávka na ulici Schneidera - Trnavského (zastávka Švantnerova v smere na Dúbravku), ako aj zastávka Pri kríži. V najbližších dňoch príde na rad aj zastávka na Hodžovom námestí (pri Prezidentskom paláci). Obdobné úpravy sa od začiatku júna vykonávajú na Trnavskej ulici naproti zimnému štadíónu (zastávka Jégého), ktoré sa robia na dve etapy, pretože táto zastávka je pomerne dlhá a vedľa nej je vjazd a výjazd z parkoviska.

Pripravuje sa tiež oprava zastávky na Limbovej ulici pri poliklinike a v prvom júlovom týždni príde na rad aj zastávka na Staromestskej ulici (pri Najvyššom súde SR). V júli bude dočasne zrušená zastávka na Bratskej ulici (smer Pajštúnska - pri supermarkete Terno), na august až september je naplánovaná oprava zastávky na Krížnej ulici pri Tržnici.

Popri zastávkach sa budú v lete na rôznych miestach vykonávať úpravy vozoviek. Spomenieme aspoň niektoré dôležité úseky - v júli sa má upravovať povrch križovatky Rožňavská - Slovinská, naplánovaná je tiež úprava povrchu na Vajnorskej ulici v smere do centra (konkrétne ľavé odbočenie na Tomášikovu) a úprava pravého jazdného pruhu Tomášikovej ulice v úseku od Vajnorskej po poštu. Pripravuje sa aj oprava komunikácie na Černockého ulici (medzi Kadnárovou a Račianskou) a oprava povrchu Karadžičovej ulice v smere do centra.

(lau)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?