O prevádzke propelera sa ešte nerozhodlo

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

O tom, či bude aj v tomto roku premávať po Dunaji medzi Starým Mestom a Petržalkou propeler, sa ešte nerozhodlo. Zainteresované strany, ktorými sú uvedené mestské časti a Slovenská plavba a prístavy, o tom rokujú.

Mestské časti Bratislava - Staré Mesto a Petržalka každoročne prispievali na prevádzku propelera zo svojich rozpočtov. Tento rok sa zatiaľ o dotácii nerozhodlo. „Zastupiteľstvo bude o tom rokovať 13. mája,“ povedala nám vedúca ekonomického úseku staromestského miestneho úradu Anna Lašánová.

Podľa hovorkyne petržalského starostu Milky Podmajerskej sa o poskytnutí dotácie na propeler zatiaľ nehovorilo, poslanci miestneho zastupiteľstva sa touto otázkou budú pravdepodobne zaoberať 29. apríla.

Podľa Miroslava Gerháta zo spoločnosti Slovenská plavba a prístavy bola prevádzka propelera nerentabilná, napriek tomu majú záujem o jeho prevádzkovanie aj v tomto roku. Potvrdil, že rokovania s mestskými časťami i s mestom stále trvajú. O osude propelera sa malo rozhodnúť až po uzávierke tohto vydania našich novín.

(lau)

Páčil sa vám článok?