Centrum mesta bude patriť cyklistom

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

V nedeľu 22. septembra organizuje voľné združenie pre podporu cyklistickej dopravy BicyBa 2. bratislavský Bicyklofest. Akcia sa uskutoční v rámci iniciatívy vyhlasovanej Európskou komisiou Európsky týždeň mobility ako súčasť Dňa bez áut.

Cieľom pripravovaného podujatia je poukázať na našu nadmernú závislosť od automobiloch a na výhody mestu priateľských spôsobov dopravy, akými sú pešia, cyklistická a verejná doprava. Bicyklofest, ktorý organizuje združenie v spolupráci s Mestskou časťou Staré Mesto sa uskutoční na Námestí SNP od 10.00 do 21.30.

Dopoludnia sa budú prezentovať organizácie, ktoré spája heslo bicykel. K dispozícií bude aj prvá bratislavská rikša a iné, od automobilov odlišné, zaujímavé vozidlá vídané pravidelne i nepravidelne v uliciach Bratislavy. Svoj priestor dostanú aj deti v cyklistických súťažiach.

V poobedňajšom bloku, ktorý otvoria známe osobnosti športového, politického a spoločenského života, budú na programe cyklistické exhibície a vystúpenia tanečnej skupiny Sillmarion. Účastníci BicykloFestu sa absolvovaním krátkeho okruhu budú môcť priamo zapojiť do programu, a tým aj do tomboly, podmienkou je mať bicykel alebo zdravé nohy. Akcia sa skončí koncertom skupín Keltieg a Chiki liki tu-a.

Páčil sa vám článok?