Po Prístavnom moste len šesťdesiatkou?!

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Ako uvádzame na inom mieste, koncom augusta uviedli do prevádzky diaľničný úsek Mierová - Senecká. Keďže diaľnica si svoj charakter udržiava aj po tom, ako prekročí hranice mesta, žiada sa pripomenúť, že po novom diaľničnom úseku vodiči síce môžu ísť ešte rýchlosťou 130 km/h, keď však prejdú okolo tabule informujúcej, že práve vstúpili do mesta, musia ísť maximálnou povolenou rýchlosťou v meste, teda 60 km/h.

Podľa informácií, ktoré sme získali na dopravnom inšpektoráte v prvom bratislavskom okrese, by vodiči teda ani pri jazde po Prístavnom moste a Einsteinovej ulici nemali prekročiť uvedenú rýchlosť.

Zo 130-kilometrovej rýchlosti by teda každý vodič mal prudko spomaliť na šesťdesiatku. Nie je to práve najbezpečnejšie, stálo by preto za úvahu, či by nebolo rozumnejšie rýchlosť aspoň na Prístavnom moste obmedziť inak a povoliť osemdesiatku. Šesťdesiatkilometrová rýchlosť sa totiž na Prístavnom moste v praxi nedodržiava a ak nie je práve dopravná zápcha, vodiči po ňom obvykle idú rýchlosťou okolo 80 kilometrov za hodinu.

Páčil sa vám článok?