V centre mesta pribudlo 232 parkovacích miest v podzemných garážach Tatracentra

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Od decembra 2001 je v prevádzke nová podzemná parkovacia garáž, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti prezidentského paláca a hotela Fórum v podzemí polyfunkčnej budovy Tatracentrum.

Počas nonstop prevádzky je širokej verejnosti k dispozícii 232 parkovacích boxov na troch podzemných podlažiach. Vjazd do garáže je situovaný z Vysokej ulice zo zadnej strany budovy. Motoristov do garáže privádza prehľadný navádzací systém pozostávajúci z trinástich dopravných značiek osadených pri prístupových komunikáciách zo všetkých hlavných smerov. Verejnosť si postupne zvyká využívať jej služby. Toto tvrdenie potvrdzuje fakt, že začiatkom júna privítala svojho päťdesiattisíceho zákazníka.

Prvých 30 minút parkovania je v akomkoľvek čase zdarma. Za každú ďalšiu hodinu parkovania zaplatí zákazník 30 Sk počas pracovného dňa v čase od 7.00 do 22.00. Víkendová, sviatočná a nočná hodina parkovania stojí len 10 Sk. Maximálny poplatok za deň parkovania je 360, za noc 70 Sk a za víkendový alebo sviatočný deň 200 Sk. Obyvatelia Bratislavy žijúci v okolí Hodžovho námestia majú možnosť parkovať v čase od 18.00 do 8.00 a počas víkendov a sviatkov neobmedzene za mesačný paušál 2100 Sk. Parkovacie boxy určené na dlhodobé parkovanie ešte stále nie sú na 100 % rezervované. Ročná cena za prenájom jedného parkovacieho boxu je 60 500 Sk.

Lokalita Hodžovho námestia v úplnom centre mesta je jedným z najväčších dopravných uzlov Bratislavy. Pritom počet parkovacích miest v okolí je veľmi obmedzený. Pôvodné parkovisko, ktoré existovalo na tomto mieste pred začatím výstavby, nahradila moderná parkovacia garáž s takmer trojnásobnou kapacitou parkovacích boxov. Zákazníci prichádzajúci za prácou, za obchodom, za kultúrou alebo oddychom oceňujú pohodlné prepojenie garáže priamo s polyfunkčným objektom. Tam môžu nakupovať vo viac ako 20 obchodoch, vrátane reštaurácií, kaviarní, expozitúry Tatra banky a supermarketu Delvita.

Garáž je vybavená modernou parkovacou technológiou. Jej prevádzka je automatizovaná. Parkovací poplatok je možné uhradiť v automatických platobných termináloch umiestnených vo vnútri garáže pri výťahoch. Pre zákazníkov uprednostňujúcich osobný kontakt pred technikou, je k dispozícii pokladňa s manuálnou obsluhou v stanovisku operátora pred vstupom do garáže. Parkovací lístok vydaný vstupným zariadením zákazník použije pri úhrade parkovacieho poplatku. Ten istý lístok mu slúži zároveň ako daňový doklad a priepustka z parkoviska. Strážna služba prostredníctvom kamerového systému dohliada na bezpečnosť. Štandardom je 100% pokrytie GSM signálom oboch slovenských mobilných sietí.

Garáž Tatracentrum nie je určená výhradne pre zákazníkov nákupnej galérie Tatracentrum a klientov Tatra banky. Jej služby sú k dispozícii pre všetkých návštevníkov centra mesta.

Páčil sa vám článok?