Po Starom moste sa ešte nedá prejsť pešo

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Oprava pešej lávky na Starom moste, ktorá podľa pôvodných vyjadrení predstaviteľov magistrátu mala byť ukončená do konca mája, sa predĺži, údajne však nemožno hovoriť o zdržaní.

„Áno, takéto vyjadrenia boli,“ pripustila Eva Uhliariková, poverená vedením oddelenia dopravy a cestného hospodárstva bratislavského magistrátu. „Napriek tomu nejde o žiadne prieťahy, pretože stavebné povolenie máme do konca júna. Ja osobne som s priebehom prác spokojná a verím, že budú ukončené ešte skôr.“

Podľa nedávneho vyjadrenia viceprimátora Františka Deja bude potrebné na to, aby mohol Starý most bez problémov fungovať do spustenia mosta Košická, vynaložiť asi 20 miliónov korún. Koncom tohto roku magistrát hodlá podnietiť s odbornou i laickou verejnosťou diskusiu o budúcej podobe a ďalšom využití Starého mosta. Predpokladá sa, že most, ktorý postavili ešte v roku 1945 ako vojenské provizórium, bude slúžiť aj ďalej, ale mal by byť na ňom vytvorený väčší priestor pre peších a cyklistov. Naďalej zrejme bude využívaný aj na individuálnu automobilovú dopravu, mestská hromadná doprava by na ňom mala byť eliminovaná.

Páčil sa vám článok?