Výmena „vodičákov” aj na okresoch

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Všetky vodičské preukazy, ktoré boli vydané do 31. decembra 1992, sú platné len do konca tohto roku. Polícia odporúča ich držiteľom, aby si ich vymenili za nové vodičské preukazy. Platí to najmä pre tých vodičov, ktorí žiadajú o vydanie medzinárodného preukazu. Ten síce platí tri roky od jeho vydania, ale ak nemáte nový vodičský preukaz, musí dopravný inšpektorát jeho platnosť obmedziť podľa platnosti vodičského preukazu do 31. decembra 2002.

V Bratislave mohli občania požiadať o výmenu vodičského preukazu len na pracovisku na Kopčianskej ulici. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru SR v Bratislave v snahe priblížiť sa k občanovi a skvalitniť a urýchliť výmenu veľkého množstva starých, ešte československých vodičských preukazov, zriadilo pobočky aj na jednotlivých okresných dopravných inšpektorátoch.

„Každý vodič môže požiadať o výmenu vodičského preukazu v mieste svojho bydliska a nemusí chodiť na Kopčiansku ulicu,“ uviedla hovorkyňa bratislavského krajského policajného riaditeľstva Marta Bujňáková. Stačí predložiť vyplnenú žiadosť o vydanie vodičského preukazu (tlačivá sú k dispozícii na okresnom dopravnom inšpektoráte), fotografiu 3,5x4,5 cm, kolok v hodnote 100 korún, občiansky preukaz a pôvodný vodičský preukaz. Nové vodičské preukazy si budú môcť vodiči vyzdvihnúť o päť pracovných dní na dopravnom inšpektoráte. Dovtedy budú môcť používať starý vodičský preukaz.

Pridávame úradné hodiny - každý deň od 7.30 do 15.00 h, okrem piatku, keď budú pracovníci ODI k dispozícii občanom do 12.00 h. Cez obed počítajte s prestávkou od 12.00 do 13.00. Ešte pripomenieme adresy okresných dopravných inšpektorátov:

ODI Bratislava 1 - Lermontovova 1

ODI Bratislava 2 - Osvetová 4

ODI Bratislava 3 - Legerského 1

ODI Bratislava 4 - Ul. M.Sch.Trnavského 1

ODI Bratislava 5 - Nám.hraničiarov 1/B

Páčil sa vám článok?