Parkovanie po novom platí už dva roky

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

V roku 2000 schválilo miestne zastupiteľstvo koncepciu novej parkovacej politiky pre centrum Bratislavy. Realizáciu jednotlivých zásad zabezpečuje koordinačná skupina starostu Starého Mesta pre parkovaciu politiku. Konkrétne projekty sú rozvrhnuté do obdobia nasledujúcich piatich rokov.

V rámci koncepcie sa samospráva mestskej časti Staré Mesto sústredila najmä na zníženie objemu nežiaducej automobilovej dopravy, humanizáciu uličného priestoru, preferenciu a rozvoj mimouličného parkovania, zvýhodňovanie obyvateľov a zlepšenie dopravnej obsluhy v centre, rozvoj celoplošného systému parkovania, kontrolu a účinnú represiu.

V minulom roku z týchto zásad realizovali v Starom Meste projekty za 1,5 milóna korún, čo bola zhruba polovica z pridelených 3,1 milóna. Uprednostnili prejazd električiek na Hurbanovom námestí, zmenila sa prednosť v jazde na križovatke Mickiewiczova - Ulica 29. augusta. Bratislavská parkovacia služba vytvorila nové parkovisko s prevádzkovým režimom typu Park & Go na Veternej ulici. Na zvýšenie bezpečnosti chodcov osadili technické zábrany na Rajskej, Dunajskej, Medenej a Gorkého ulici.

Ostro sledovaným projektom bolo zavedenie zníženia jazdnej rýchlosti v zóne s dopravným obmedzením na 30 km/h od 2. januára 2002. V súčasnosti vyhodnocujú skúsenosti zo skúšobnej trojmesačnej lehoty účinnosti tohto opatrenia.

V rámci kontroly a represie mestská polícia vytvorila jednu samostatnú hliadku s blokovacími zariadeniami - „papučami

Páčil sa vám článok?