Pravidlá vjazdu do pešej zóny budú prísnejšie

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto uvažuje o ďalšom sprísnení pravidiel na vjazd motorových vozidiel do pešej zóny historického jadra. Namiesto doterajšieho času medzi desiatou hodinou večer a deviatou ráno, ktorý bol vyhradený na zásobovanie, sa v novele všeobecne záväzného nariadenia o pešej zóne navrhuje tento čas skrátiť od 5.00 h do 9.00 h ráno.

Návrh už odobrila miestna rada, definitívne sa k nemu mali vyjadriť poslanci na zasadnutí miestneho zastupiteľstva, ktoré sa skončilo po uzávierke tohto vydania našich novín.

Podľa starostu Starého Mesta Andreja Ďurkovského k tomuto opatreniu mestská časť Staré Mesto pristúpila preto, lebo najmä vo večerných a nočných hodinách povolený vjazd pre zásobovanie zneužívali viacerí návštevníci reštauračných a pohostinských zariadení.

K svojim obľúbeným barom, kaviarňam a reštauráciám v pešej zóne sa doviezli na autách a mnohí ich tam nechali povýšenecky zaparkované. V tomto čase totiž hydraulický stĺpik na vstupe do pešej zóny na Františkánskej ulici bol stiahnutý kvôli zásobovaniu, rovnako benevolentnejšie si počínala služba na Hviezdoslavovom námestí. O piatej hodine ráno už nie je žiadny z podnikov otvorený. Štyri hodiny určené na zásobovanie by podľa predstaviteľov Starého Mesta malo byť postačujúcim časom.

Páčil sa vám článok?