Staroturský chodník treba opraviť

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Keď som videl, ako za peniaze nás daňových poplatníkov druhý alebo už tretíkrát predláždili pred Hradom a Parlamentom vyústenie Palisád do Mudroňovej, napadlo mi, že Staroturský chodník by stačilo aj jedenkrát.

Pred rokmi, dnes už nebohý pán Fehér nešťastne spadol na „schodkoch“ (vtedy ešte bez názvu) a rozbil si hlavu. Mestských súdruhov to vtedy trklo a rýchlo dali chodník opraviť. Opravili ho pomerne rýchlo, aj za cenu rozšírenia na úkor chránenej Kochovej záhrady. Táto verejná komunikácia - dnes Staroturský chodník, kolmo spája ulice od Riznerovej cez Mudroňovu, Bartoňovu a ústi na Partizánskej ulici. Je neoceniteľným pomocníkom obyvateľov kopcovitej lokality Starého Mesta, hlavne tých starších. S nákupmi je predsa len oveľa jednoduchšie zbehnúť od MHD z Mudroňovej z kopca, ako ich ťahať z Palisád do kopca. Šikovné malé predajne potravín na Tvarožkovej, Vansovej, ako aj Partizánskej ulici ešte predrevolučne zanikli.

Mesto tento chodník síce z času na čas udržiava v čistote , ale len čo sa týka čistoty a v zime posypu. Jeho osvetlenie je veľmi chabé a zväčša nefunkčné. A tak havarijný stav schodov zrejme čaká na ďalšieho pána „Fehéra“, aby sa dnes mestskí páni, nehovoriac o poslancoch, rozhýbali. Ani jedni, ani druhí to určite zo svojich limuzín nevidia. Stav tejto verejnej komunikácie je potrebné vidieť a prejsť za tmy..., ďalší popis by zabral veľa riadkov textu.

Páčil sa vám článok?