Staré Mesto nedokázalo urobiť poriadok v pešej zóne

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Prečo je bratislavská pešia zóna stále plná áut, ktoré po nej jazdia a parkujú, kde sa ich vodičom zachce, ničia len nedávno položené dlažby a kazia dojem z historického jadra mesta, ktoré by malo byť výkladnou skriňou republiky?

Pripomeňme, že dopravný režim v pešej zóne upravuje všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktoré v roku 1996 vydala a v roku 2000 ďalším VZN zmenila a doplnila Mestská časť Bratislava - Staré Mesto. Tá vydáva aj povolenia, ktoré umožňujú vjazd do pešej zóny. Podľa VZN do nej môžu bez časového obmedzenia vojsť a parkovať v nej len vozidlá zabezpečujúce zásobovanie, opravárske a podobné služby, vozidlá, ktorých vodiči majú na jej území bydlisko, sídlo alebo garáž, vozidlá s osobitným označením, vozidlá zdravotnej a záchrannej služby, požiarneho a policajného zboru, mestskej polície a havarijných služieb. Osobitne je upravený režim pre podnikateľov, ktorí tu majú sídlo alebo prevádzku. Ostatné autá sa sem môžu dostať len v čase od 22. do 9. hodiny.

„Ideálne by bolo, keby bol na zásobovanie, obsluhu a pod. vyhradený len určitý čas a inak by boli ulice pešej zóny vyhradené len pre chodcov,

Páčil sa vám článok?