Midibus by odľahčil dopravu na Kalvárii

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Členovia petičného výboru odovzdali starostovi Starého Mesta Andrejovi Ďurkovskému originály petičných listín s 1124 podpismi občanov, ktorí považujú za správne spojiť midibusom centrum mesta so Slavínom, Kalváriou a jej okolím.

Starosta považuje túto požiadavku za opodstatnenú tak z hľadiska ľudí, ktorí tu žijú, ako aj z hľadiska obyvateľov a návštevníkov mesta, ktorí by sa takto mohli bez problémov dostať ku krásnym výhľadom na mesto, do Horského parku a na prechádzky do vilovej štvrte bez toho, aby museli individuálne používať autá.

Starosta pozval členov petičného výboru na rokovanie s riaditeľom dopravného podniku mesta. O rokovaní si myslí, že by mohlo viesť k úspešnému koncu.

Obavy niektorých obyvateľov z novej linky MHD azda rozptýli informácia, že midibusy vďaka svojim menším rozmerom nepotrebujú žiadne úpravy cestnej siete, ani chodníkov v miestach zastávok, ďalej fakt, že pôjde o linku, ktorá nebude mať hustú frekvenciu a ďalej pravdepodobnosť, že by poklesla intenzita individuálnej dopravy. Ak by sa podarilo zrealizovať myšlienku, že by motor midibusu jazdil na zemný plyn, bol by to aj veľmi čistý dopravný prostriedok.

Páčil sa vám článok?