Starostu Starého Mesta trápia autá na korze

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Uplynulý rok ubehol mimoriadne rýchlo, priznal sa starosta bratislavského Starého Mesta Andrej Ďurkovský. „Som rád, že sa mi podarilo presvedčiť o potrebe rekonštrukcie Hviezdoslavovho námestia. Jej ukončenie na jar tohto roku je už len otázkou niekoľkých týždňov hneď, ako sa zlepší počasie. Spokojný som aj s kompletnou rekonštrukciou cenného domu na Františkánskom námestí a najmä s tým, že som našiel pochopenie pre oživenie a podporu malej divadelnej scény v jeho priestoroch,“ zhodnotil A. Ďurkovský uplynulý rok.

Pre starostu Starého Mesta bolo tiež dôležité, že mestská časť úspešne zvládla sčítanie obyvateľov, čo údajne vôbec nebola jednoduchá úloha. Radosť má aj z vynoveného domova pre osamelých rodičov na Smrečianskej ulici, ako aj z toho, že v budúcom roku vyzerá veľmi nádejne otvorenie azylového domu Maják nádeje a verejného športového ihriska na Lafranconi.

„Veľmi si cením fakt, že v monitoringu Nadácie Občan a demokracia bol spôsob komunikácie mestskej časti Staré Mesto s verejnosťou vyhodnotený ako najlepší,“ dopĺňa pozitíva uplynulého roku Andrej Ďurkovský.

Starostova bilancia roku 2001 by bola podľa jeho slov radostnejšia, keby sa mestskej časti podarilo rýchlejšie pokročiť pri hľadaní strategického partnera revitalizácie Námestia SNP. Po celý rok ho trápila aj skutočnosť, že sa stále nedarí úplne ochrániť pešiu zónu od arogantných vodičov. Nepotešil ho ani spôsob rozdelenia nových kompetencií medzi hlavné mesto a mestské časti, najmä v oblasti stavebného poriadku a školstva.

„Rok 2002 je posledným rokom volebného obdobia, preto bude v znamení dokončovania viacerých projektov,“ na-značuje ciele samosprávy v tomto roku starosta Starého Mesta. „Okrem spomínaných by som rád videl prvé pozitívne výsledky novej parkovacej politiky a upravenú Kalváriu. Chcel by som odo-vzdať najkrajšiu a najprestížnejšiu časť slovenskej metropoly tak, ako sa nám v nej darilo hospodáriť po celé dve volebné obdobie, teda bez záväzkov a podlžností.“

Konečnú známku však staromestskej samospráve už na sklonku roka vystavia občania-voliči a pre nich bude vždy najdôležitejšie, aby svoje veci na úradoch vybavili k svojej plnej spokojnosti.

Páčil sa vám článok?