Nešťastné biele bicykle

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

So záujmom som si prečítal článok Biele bicykle už pokradli. Úprimne povedané, neprekvapilo ma to. Isté pochybnosti ma prepadli už vtedy, keď som v televízii videl šot o uvedení projektu Biely bicykel do života.

Súdiac podľa štýlu jazdy pána starostu, ktorý sa ako prvý na bicykli kúsok previezol, prichádzali do úvahy iba dve možnosti - buď bol opitý, alebo s bicyklom nebolo niečo v poriadku.

Preto som si bol so záujmom pozrieť posledný exemplár priviazaný reťazou k stojanu na Františkánskom námestí. Potvrdila sa druhá možnosť - pán starosta nebol opitý, ale bicykel bol stará haraburda.

S prihliadnutím na stav povrchu komunikácií v našom meste je jazda na takomto vraku životu nebezpečný hazard.Aj bicykel musí mať ako dopravný prostriedok technický stav zodpovedajúci podmienkam bezpečnej jazdy. Takto to dopadne vždy, keď sa nekriticky a bez rozmyslu preberajú cudzie vzory.

Neobhajujem vandalizmus a zlodejstvo. Po prezretí posledného bieleho mohykána som však presvedčený, že patrí tam, kde asi skončili aj jeho súrodenci, t.j. do starého železa.

J. Ivan, Karlova Ves
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?