V centre mesta pribudlo nové parkovisko

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Prednedávnom pribudli v centre mesta nové parkovacie plochy. Ich budovaním realizuje mestská časť Staré Mesto jednu zo zásad parkovacej politiky, ktorou je obmedzovanie parkovania v uliciach. Aj preto začala Bratislavská parkovacia služba, ktorá má parkovacie miesta v centre mesta v správe, popri prevádzke uličného systému parkovania s budovaním nových parkovísk.

Jedným z nich je novootvorené parkovisko s 80 parkovacími miestami na Veternej ulici za Kostolom svätej Trojice pri budove Najvyššieho súdu SR. Motoristom je k dispozícií v pondelok až piatok od 8 do 22 hodiny. Bratislavskí, ale aj cezpoľní vodiči môžu využívať aj parkovisko na Gondovej ulici za Filozofickou fakultou, kde je 75 parkovacích miest. Na tomto parkovisku sa minulý rok začalo so systémom zaparkuj a choď (P + G, z anglického park and go).

Navyše obyvatelia Starého Mesta vlastniaci zľavnené karty tu môžu parkovať počas celého roka, bez ďalších poplatkov, kedykoľvek v čase prevádzky parkoviska. V úplnom strede mesta, na Kamennom námestí je ďalšie parkovisko, kde sa zjednodušia podmienky parkovania. Parkovisko je otvorené NON STOP a poskytuje 33 parkovacích miest pre krátkodobé státie.

Ďalšie parkovisko je na Riečnej ulici za hotelom Devín, kde môžu motoristi nepretržite využívať 36 parkovacích miest. Parkovisko na Drevenej ulici poskytuje 100 parkovacích miest a motoristi ho môžu využívať tiež 24 hodín denne.

Filip Mračka

Páčil sa vám článok?