Nová zábavka bratislavskej mládeže? Šokovaný vodič bol rád, že v aute akurát neviezol deti...

29.11.2020

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Na sociálnej sieti sa počas víkendu objavil príbeh, ktorý sa mal odohrať tento týždeň na križovatke na Šafárikovom námestí. Vodič osobného automobilu stál pred svetelnou signalizáciou, na ktorej bola červená a bol prvým v rade vozidiel, keď zrazu k jeho autu pribehla skupina chlapcov vo veku 15 až 20 rokov a pootvárala mu na ňom všetky dvere...

Na prípad upozornila manželka spomínaného pána, ktorej status sa objavil aj v skupine Hľadá sa auto krádeže automobilov v znení: "Chcela by som spomenúť príhodu môjmu manžela, ktorá sa udiala dnes podvečer na križovatke na Šafku. Manžel zastal na červenej bol prvý pred prechodom. Zrazu sa z boku rozbehli štyria chalani vo veku cca od 15-20rokov. Pribehli k autu a otvorili všetky štyri dvere na aute a ušli. Muž ostal ako obarený, ľudia okolo v autách tiež. Muž po šoku vyšiel a chlapci sa vyslovene zabávali a natáčali si to na mobil. Chcela by som touto cestou upozorniť ostatných vodičov na to, aká zábava mladých ľudí sa momentálne deje v Bratislave. Našťastie muž bol v aute sám, neviem si predstaviť, že by tam boli naše deti alebo, že by vzali zo zadných sedadiel tašku s dokladmi prípadne niečo iné. Asi mládeži už zjavne chyba škola a režim. Ďakujem za uverejnenie a prečítanie. Buďte obozretní!"

Pod jej príspevkom sa rozbehla diskusia, v ktorej svoje negatívne skúsenosti pridali aj iní motoristi. Napríklad Andrej napísal: "Kamarát raz ostal stáť približne v polovici priechodu, lebo sa šmýkalo a za ním išlo nákladné auto a jeho vodič len tak tak zabrzdil. Preto sa kamarát posunul trocha ďalej, nakoľko mal nové auto, a aj keby to nebolo jeho vina, tak sa snažil zabrániť dopravnej nehode, čo sa mu aj podarilo. Lenže vtedy sa traja asi 15-roční chalani rozhodli, že on nemá, čo stáť na priechode pre chodcov a tak mu proste preliezli po kapote a prevalili mu ju. Vodičovi sa podarilo jedného z nich chytiť a zavolať políciu.  Nakoľko mal v aute prednú aj zadnú kameru, tak ich policajti zobrali na obvodné oddelenie a ich rodičia museli napokon tomu vodičovi nahradiť spôsobenú škodu vo výške cca 2500 eur." 

V súvislosti s novou zábavkou bratislavskej mládeže v otváraní dverí na aute pridala svoje odporúčanie pani Anna: "Akonáhle vchádzam do obce, automaticky uzamykám auto. Viem o prípade, kedy takto nabehli k stojacemu autu na križovatke korčuliari a vzali zo sedačky kabelku. Pri odchode do extravilánu sa zase odomknem (pre istotu, človek nikdy nevie - ak by ma náhodou potrebovali z auta vybrať.) "

(ars)

Páčil sa vám článok?