Dvojaký meter mestskej polície na motoristov?

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Konečne sa niekto odvážil ozvať na margo čudných praktík Mestskej polície voči parkujúcim. Je to síce v poriadku, keď sa dbá o správne parkovanie a najmä keď sa mestská polícia dôsledne stará o „vyčistenie“ mestom prenajatých boxov, ale adrenalín aj mne stúpa, keď vidím, ako zákerne si pri tom počína používajúc dvojaký meter.

Roky chodím na nedeľnú omšu do jedného z dvoch kostolov na Župnom námestí - teda do „Kapucínov“ a do „Trojičky“. Sú to kostoly obľúbené najmä mládežou a mladými rodinami, ktoré - vďaka Bohu - sem dochádzajú motorizovane aj z iných častí Bratislavy. Vždy dlhé roky parkovali na vyhradených miestach v okolí, kým tieto boxy mesto neprenajalo.

O.K. - peniaze treba a zákazníka si ctiť treba tiež. Nepochopím však rafinovanú zákernosť mestskej polície, ktorá pravidelne a s chuťou nasádza papuče počas trvania bohoslužieb a potom kasíruje. Policajti sedia vo svojom golfíku, po omši zinkasujú pokuty, papuče zložia a čakajú na ďalšiu bohoslužbu. Príjemná zábava, však? Najviac ma pri tom hnevá, že o dvadsať metrov ďalej stoja obrovské džípy Rusov a Albáncov vlastniacich blízke obchody na chodníkoch, na zebrách a niekedy i v dráhe električky. Vtedy sa ani privolaný policajt s odťahovkou neodvážil džíp naložiť a električky stáli asi hodinu. Čo vy na to?

Ďalšia story sa týka parkovania pri Tesco na parkovisku Bratislavskej parkovacej služby (oproti Baťovi). Prišiel som, dostal som lístoček veľkosti 2x2 cm s ručne napísaným časom. Vrátil som sa o 5 minút a s hrôzou som zistil, že mi lístoček spadol do štrbiny kúrenia pod predným oknom. Vyholený mladík z parkovacej služby, ktorý mi lístoček dával, sa rozhodol nekompromisne inkasovať 1200 Sk za stratu lístka. Isteže - bol v práve. Takisto ako tí nasadzovači papúč pred kapucínmi. Ja som stratil nervy a šliapol na plyn.

Dopadlo to tak, že mladík mi dopravným kužeľom odrazil vonkajšie zrkadlo a temer rozbil okno. Čo by sa asi dialo, keby ho rozbil skutočne? Ja by som zaplatil oných 1200 Sk za zapadnutý lístok a on 6000 za okno na Opel?

Ing. Tibor Javor
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?