Za zachovanie zastávky električiek Tunel

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V novinách som si prečítala informáciu, že zastávka Tunel pre linky 5 a 9 bola obojstranne zrušená. V troch vežiakoch pri tuneli žije 156 rodín, okrem toho je tu daňový úrad, rodinné domy, obytné domy na Strmej ceste. Tým všetkým chce DPB a páni radní zrušiť zastávku, ktorú potrebujú na presun do iných častí Bratislavy.

Keď budeme potrebovať ísť linkou číslo 9, máme sa odviezť k Lafranconi, tam prestúpiť a ísť späť? Kto chce ísť smerom na Kapucínsku, má použiť autobus číslo 39, 31? Tak isto je dôležitá trasa Kapucínska - Obchodná - Nám. SNP. Nie obchádzkovou trasou, ako to funguje teraz. Myslel niekto aj na čas? Čas všade inde vo svete sú peniaze, aj peniaze na cestovné lístky.

Neviem, či je funkcionárom Starého Mesta známe, že v blízkom okolí nemáme zdravotnícke zariadenia, školy, nijaké obchody, poštu. Spojenie s Obchodnou ulicou je pre nás nevyhnutné. Cestovanie s nákupmi z Obchodnej cez tunel je pre nás najprijateľnejšie. Okrem toho zastávka pri tuneli fungovala aj ako prestupná zastávka z električiek na autobusy a naopak bez toho, aby sa prechádzalo cez cestu.

Teraz sa s rekonštrukciou vynoril ešte ďalší problém. Doposiaľ nebezpečná cesta na Žižkovej sa stala ešte nebezpečnejšou. Vodiči, aby sa na nábreží vyhli zápche, spravili si obchádzku cez Žižkovu a idú často aj 90 kilometrovou rýchlosťou. Cesta nie je široká ani pre dve autá, je neosvetlená, nemá chodník, žiadne retardéry, Tak ako sa to pred 30 rokmi postavilo, tak to ostalo. Tak ako jediné polorozpadnuté schodisko zo Žižkovej na Nábr. arm, gen. L. Svobodu. Keď sú dažde, voda sa valí ako korytom potoka. To, čo sa chystá (zrušenie zastávok) je prinajmenšom nedokonalé, to nie je kompromis, to je diktát hlúposti.

Mária Krajčírovičová, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?