O cyklistických stojanoch

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na základe prísľubu starostu Starého Mesta Andreja Ďurkovského inštalovala v druhej polovici augusta Bratislavská parkovacia služba 14 stojanov (celkom pre 56 bicyklov) v rôznych lokalitách centra Bratislavy.

Cyklistické stojany boli inštalované v spolupráci s občianskymi združeniami na overovacie obdobie do konca novembra. Pripomienky zo strany cyklistickej verejnosti sa doteraz týkali najmä spôsobu ochrany odstavených bicyklov, druhu stojanov, ale aj zriaďovateľov zariadení.

Podľa viacerých zriaďovanie stojanov nemá byť primárnou iniciatívou mesta, ale obchodov, reštaurácií a iných zariadení služieb, ktoré cyklisti navštevujú a mali by mať možnosť odložiť si svoj bicykel na spoľahlivé miesto. V Bratislave boli kvôli nebezpečenstvu ľahkého odcudzenia kostry bicykla odmietnuté stojany so zasúvaním predného kolesa do žliabku. Na základe prvých skúseností BPS uvažuje o zriadení ďalších stojanov predovšetkým na parkoviskách, ktoré spravuje.

Aj keď sa cyklistická sezóna končí, BPS naďalej prijíma ďalšie pripomienky a námety, aby od začiatku roku 2001 mohla maximálne podporiť rozvoj cyklistickej dopravy v Bratislave.

(miv)

Páčil sa vám článok?