Po Radlinského opäť premávajú električky

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V pondelok 20. novembra obnovili premávku električiek cez Radlinského a Vazovovu ulicu. Linky číslo 2, 6 a 8 už premávajú po pôvodných trasách. Premávka električiek číslo 5 a 9 je stále presmerovaná na obchádzkové trasy z dôvodu pokračujúcej rekonštrukcie trate pred tunelom na nábreží gen. Svobodu.

Linka číslo 5 premáva z Rače cez železničnú stanicu Vinohrady, Račianske mýto, Obchodnú ulicu, Jesenského, Nám. Ľ. Štúra, Nábr. arm. gen. L. Svobodu, Karlova Ves do Dúbravky. Deviatka chodí z Ružinova na Trnavské mýto, Špitálsku, Jesenského, Nám. Ľ. Štúra, Nábr. arm. gen. L. Svobodu do Karlovej Vsi.

Po svojich pôvodných trasách cez Mýtnu a Vazovovu ulicu budú premávať a zastavovať na pôvodných zastávkach aj autobusy číslo 31, 39, 512 a 515 v smere od Nám. 1. mája na Račianske mýto. V súlade s novou organizáciou mestskej dopravy, ktorá by mala odľahčiť centrum mesta od autobusov premáva linka číslo 34 po upravenej trase z Dúbravky cez Patrónku, Šancovú, Račianske Mýto, Mýtnu, Hodžovo námestie, Štefánikovu a po Pražskej späť do Dúbravky.

Na tejto zmenenej trase budú autobusy v centre mesta zastavovať na Šancovej ulici na zastávkach Predstaničné nám. a Karpatská, na Mýtnej ulici na zastávkach Račianske mýto, Povraznícka a Technická univerzita a na Štefánikovej ulici na zastávkach Hodžovo nám. a SAV. Autobusy však budú jazdiť len v špičke cez pracovné dni.

Po ukončení uzávierky Šulekovej ulice začala v piatok 17. novembra premávať aj trolejbusová linka číslo 208 po svojej pôvodnej trase na Šulekovu ulicu.

(brn)

Páčil sa vám článok?