Nové možnosti na odstavovanie bicyklov

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Koncom augusta boli v centre Bratislavy osadené nové stojany na odstavovanie bicyklov. Celkove inštalovali stojany pre odstavenie 64 bicyklov v 14 rôznych lokalitách Starého Mesta.

Inštalovanie stojanov pre bicykle prisľúbil starosta mestskej časti Bratislava - Staré Mesto Andrej Ďurkovský počas verejnej diskusie s obyvateľmi ešte 29. novembra 1999 v divadle Astorka. Riešenie problematiky odstavovania bicyklov je jednou zo schválených zásad novej parkovacej politiky v centre hlavného mesta, ktorú nedávno prijalo Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Bratislava - Staré Mesto.

Vypracovanie projektu a jeho realizáciu finančne zabezpečila Bratislavská parkovacia služba (BPS). V tejto spoločnosti Staré Mesto vlastní 20 percent akcií. Výber jednotlivých lokalít konzultovali s Voľným združením bratislavských občianskych a ochranárskych organizácií pri fyzickej obhliadke miest v teréne. Definitívne vybrali lokality na Cintorínskej ulici pred predajňou bicyklov, ďalej pri OD TESCO, na Kamennom námestí a na Dunajskej ulici na parkovisku BPS.

Stojany sa nachádzajú aj v ďalších 10 lokalitách, ktoré sú zatiaľ overovacie. Mestská časť Staré Mesto a BPS ich budú do novembra t. r. systematicky sledovať a ich polohu definitívne určia podľa rozsahu využívania. Ide o Obchodnú ulicu (predajňa Dielo), Poštovú ulicu (potraviny Domino), Kamenné námestie (stanovište taxi), Laurinskú ulicu (jazykové centrum STU), Františkánske námestie (fontána Žena s krčahom), Gorkého ulicu (SND), Hviezdoslavovo námestie (Kelt), Ventúrsku ulicu (VŠMU), Rybné námestie (Dom detí BIBIANA) a Rázusovo nábrežie (Propeler).

Obyvatelia mesta a najmä cyklisti môžu svoje poznatky a pripomienky súvisiace s využívaním nových odstavných stojanov pre bicykle zasielať na adresu Bratislavská parkovacia služba, Cintorínska 2, 811 08 Bratislava, alebo na e-mailovú adresu: parking@bps.sk

(miv)

Páčil sa vám článok?