Kompetentní ani polícia si to nevšíma

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Všetci sa tešíme na novú úpravu Námestia SNP v Starom Meste. Je však jasné, že len začiatok prác je vzdialený ešte na niekoľko rokov.

V súčasnosti je na námestí niekoľko funkčne nedoriešených miest, z ktorých vyniká práve riešenie priechodu pre chodcov (asi najfrekventovanejšieho v hlavnom meste) v mieste pred Ľudovou bankou a McDonaldom od Starej tržnice.

Priechod pre chodcov je už niekoľko mesiacov každodenne blokovaný parkujúcimi vozidlami, ktoré si len okrajovo (skôr vôbec nie) všíma polícia a takisto nikto z kompetentných doteraz neurobil nápravu. Napriek tomu, že osobne na tento stav upozorňujem od 5. mája zodpovedného pracovníka oddelenia dopravy Magistrátu hl. mesta Bratislavy Ing. Mešťaníka a jeho pracovníkov, do dnešného dňa sa stretávam skutočne len s výhovorkami z ich strany.

A tak naďalej sa husto (na priechode!) parkujúcimi vozidlami predierajú stovky, počas dňa iste i tisíce našich spoluobčanov, matiek s kočíkmi či zahraničných turistov... Za štyri mesiace zodpovedné oddelenie magistrátu nebolo schopné vykonať nápravu, hoci kritickú situáciu na tomto mieste nepopiera.

Z pohľadu občana by stačilo priechod znovu vyznačiť a políciou miesto pravidelne kontrolovať. Som presvedčený, že také miesto, ako je najfrekventovanejšia križovatka v meste, by malo byť pravidelne kontrolované mestskou políciou. Na upozorňovanie a pokutovanie nedisciplinovaných až bezohľadných vodičov však je potrebná aj vôľa a zmysel pre poriadok u policajtov, ktorí sa skutočne často zaoberajú nepodstatnými priestupkami.

Ani dočasné inštalovanie kaviarenského posedenia pred Ľudovou bankou situáciu nerieši, pretože predmetné miesto je pre chodcov, teda pre tých, pre ktorých je určené, naďalej nepriechodné. Aj v mene ostatných spoluobčanov chcem veriť, že tento problém bude v dohľadnom čase vyriešený a v budúcnosti sa budú logické podnety občanov riešiť pohotovejšie a nie po dlhých mesiacoch a prípadnom medializovaní v tlači.

Juraj Chrenka, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?