Kolobežky v uliciach: Bolt rozšíril aplikáciu o bezpečnostné tipy

9.8.2020
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Európska prepravná platforma Bolt rozšírila svoju aplikáciu o nový nástroj, ktorý má pomáhať k bezpečnejšiemu používaniu zdieľaných kolobežiek. Spoločnosť zároveň skonštatovala, že je prvou, ktorá do svojej aplikácie pridala súbor bezpečnostných nástrojov pre mikromobilitu.

Dostupnejšia a bezpečnejšia mestská doprava je cieľom spoločnosti, poznamenal regionálny manažér Boltu pre strednú a východnú Európu Roman Sysel. "Na jednej strane sme prevzali zodpovednosť za vplyv dopravného odvetvia na životné prostredie a zaviazali sme sa s platformou Bolt pridať viac zdieľaných a elektrických vozidiel. Zároveň pomáhame našim zákazníkom, aby boli zodpovední, pokiaľ ide o ich vlastnú bezpečnosť a bezpečnosť ostatných pri jazde na elektrickom bicykli alebo kolobežke," dodal.

Ak chce užívateľ získať prístup k bezpečnostným tipom, musí prepnúť aplikáciu do rozhrania kolobežiek a kliknúť na ikonu štítu v pravej dolnej časti obrazovky. Súbor bezpečnostných nástrojov zahŕňa rady pre začiatočníkov, bezpečnostné tipy, začiatočnícky mód, ale aj miestne pravidlá.

VIDEO: Bratislavskí policajti sa zamerali na nedisciplinovaných kolobežkárov - za čo dostali najviac pokút?

Policajti začali oveľa častejšie v uliciach nášho mesta zastavovať a kontrolovať ľudí jazdiacich na elektrických kolobežkách. V priebehu niekoľkých dní niektoré z ich priestupkov zdokumentovali aj prostredníctvom videí, ktoré zverejnili na sociálnej sieti. Aj keď to dlho vyzeralo tak, že sa prípady porušenia pravidiel riešili skôr dohovorom, tak sa to ukázalo málo účinné a začali padať už aj prvé pokuty...

Kolobežky Bolt sú v súčasnosti k dispozícii zákazníkom na Slovensku, ale aj v Portugalsku, Španielsku, Švédsku, Nórsku, Rumunsku, Poľsku, Českej republike, Estónsku, Lotyšsku a Litve. V Paríži je k dispozícii aj služba zdieľaných elektrických bicyklov.

Spoločnosť zároveň priblížila, že sa v ekologickom programe s názvom Green Plan zaviazala k úplnej kompenzácii emisií vzniknutých pri preprave cez svoju aplikáciu v Európe.

(TASR)

Páčil sa vám článok?