V pešej zóne budú na vodičov prísnejší

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na zhoršujúcu sa disciplínu vodičov pri vjazdoch do staromestskej pešej zóny zareagovali takmer okamžite poslanci miestneho zastupiteľstva. S účinnosťou od 15. júla upravili všeobecne záväzné nariadenie o pešej zóne.

Podľa neho bude vjazd a výjazd vozidiel možný cez Františkánsku ulicu alebo cez Strakovu ulicu iba v čase od 22.00 h do 9.00 h namiesto doterajších 10.00 h.

Týka sa to najmä vozidiel, ktoré zabezpečujú zásobovanie prevádzok v tzv. tvrdej pešej zóne. Mimo tento čas je vjazd a výjazd vozidiel do pešej zóny povolený len vozidlám obyvateľov s trvalým pobytom, ktorí preukážu možnosť garážovania alebo státia na iných plochách ako verejných komunikáciách, vozidlám zastupiteľských úradov a vodičom so zdravotne ťažkým alebo telesným postihnutím s označením vozidla O1 a O2. To znamená, že v ideálnom prípade by sa na Michalskej, Panskej, Ventúrskej a Sedlárskej ulici nemali cez deň nachádzať žiadne vozidlá.

Prísnejší postup a dôslednejšie plnenie povinností na vjazde do pešej zóny očakáva od svojich podriadených aj náčelník mestskej polície Pavel Sedlák, ktorý vydal nové pokyny pre službu príslušníkov mestskej polície na vjazdoch do pešej zóny na Hviezdoslavovom námestí a Františkánskej ulici.

S doterajšou úrovňou výkonu služby na rampe nebol príliš spokojný ani starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský, ktorý chce tomuto problému venovať väčšiu pozornosť. Vzhľadom na povahu ďalších pripravovaných opatrení ich nechcel bližšie konkretizovať, platiť by však mali od polovice júla.

(miv)

Páčil sa vám článok?