Riešením je tichý midibus

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Pán Bauch navrhuje, aby na Slavín a Kalváriu chodila MHD, lebo hovorí v mene starých nemotorizovaných a menej pohyblivých ľudí, ktorí musia chodiť peši nielen na nákupy, ale aj k lekárovi a pod.

Pani Jančeková je proti, lebo sa bojí, že to bude definitívny koniec tichej oblasti a prírodného prostredia v tejto lokalite. Myslím si, že pravdu majú obaja. MHD tu treba preto, aby sa uľahčil život tunajším starším ľuďom, ale aj Bratislavčanom, ktorí chcú prísť „sem hore“, ale nemajúc alternatívu, zoberú auto. Tie potom zapchávajú úzke uličky Vnútorných hôr a veru nie sú na prospech tichu ani ovzdušia v tejto oblasti.

Turisti by sa tiež radi vyviezli do tohto kraja, lebo je ešte vzácnym územím Bratislavy. Riešenie týchto naoko protirečivých želaní je v tom, že MHD vhodné do týchto končín je jedine moderný, to znamená tichý mikrobus, resp. midibus, teda malý autobus. Jeho vhodné trasovanie by nikoho nemuselo obťažovať a ak by jazdil na zemný plyn, tunajšiemu ovzdušiu i cestám by sa uľahčilo - v porovnaní s dnešným stavom.

Kamil Procházka, Nadácia Horský park
AD: NIE JE NUTNÉ ZAVIESŤ DOPRAVU NA KALVÁRIU (BN 11/2000)

Páčil sa vám článok?