Od nedele začne po roku opäť premávať autobus medzi B. Štiavnicou a Bratislavou

31.7.2020
0

Zdroj: TASR - Jana Vodnáková

Páčil sa vám článok?

Od prvej augustovej nedele (2. 8.) bude obojsmerný autobusový spoj na trase Banská Štiavnica - Bratislava opäť v prevádzke.

Prínosom má byť nielen pre turizmus, ale i pre širokú verejnosť a zahraničných návštevníkov. Očakáva sa tiež odľahčenie parkovania v meste. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Banská Štiavnica.

OOCR spoločne s mestom Banská Štiavnica obnovenie autobusových spojov zrealizovali vďaka finančnej podpore Banskobystrického samosprávneho kraja, cez členský príspevok jej rozvojovej agentúry.

"V minulom roku navštívilo Štiavnicu viac ako 400.000 ľudí. Priame autobusové spojenie medzi Bratislavou a Banskou Štiavnicou však pred rokom zrušili. Keďže ani vlakové spojenie nebolo pre turistov ideálne, návštevníkom neostávalo nič iné, ako prísť autom, čo komplikovalo situáciu s parkovaním v meste. Zo skúseností vieme, že aj zahraniční turisti, ktorí priletia do Bratislavy, autobusové spojenia intenzívne vyhľadávajú. Spoj bude prínosom pre študentov, starších i domácich obyvateľov," zdôraznil výkonný riaditeľ OOCR Región Banská Štiavnica Igor Kuhn.

Od nedele tak diaľková autobusová linka začne opäť premávať na trase Banská Štiavnica – Levice – Vráble – Nitra – Sereď – Bratislava.

(TASR)

Páčil sa vám článok?